От х:

Днес в x:

Военните: Няма пари за ремонт на стената-убиец на Ком

Стената на Ком ще продължи да застрашава пешеходците

Стената на Ком няма да се ремонтира и едва ли някога това ще се случи поради липса на пари. Това е отговора на Министерството на отбраната в отговор на запитването от Haskovo.net, какви мерки ще предприемат военните за да се избегнат бъдещи нещастия. На същият участък такива вече са се случвали, когато преди 10-на години стената рухна и почти уби две деца едно от които остана трайно увредено. Тази сутрин зидът от тухли и бетон отново падна, като не рани никой заради ранния час. Явно тези ситуации ще продължат да се повтарят, защото липсват средства да се направи нещо по въпроса. През януари 2014-та година е била стартирана процедура по възлагане на обществена поръчка за ремонт и укрепване на проблемната стена. Поръчката обаче се е провалила поради липса на пари. Друга не е обявявана. 

Според военните съборената част от падналата стена на ул. Ком е разчистена и укрепена. Тя наистина е разчистена, но не се забелязва и най-малък намек за укрепване, провери Haskovo.net. 

„Общата идея за имотите с отпаднала необходимост е да бъдат продадени“ уточниха военните по повод въпроса и за другите им изоставени и рушащи се военни постройки в в Хасково. Очаквало се скоро те да влязат в процедура за продажба.

Подобни процедури имаше няколко но на тях така и не се яви купувач. Единственият мераклия за военните имоти е община Хасково, която обаче иска да ги придобие безплатно.

Г.Христов

Днес стената рухна върху тротоара на улицата
Източник: Haskovo.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини