От х:

Днес в x:

Къньо: Искам в ареста. Съдът остави него и Емил зад решетките

Дузина полицаи водеха Къньо в съда

“Искам да остана в ареста. Нека прокуратурата и полицията си свършат спокойно работата. Искам да изчистя името си. Имам две деца вкъщи, не искам утре да казват, че баща им е убиец”.

Това заяви днес в съдебната зала Кръстьо Кръстев, известен в Хасково като Къньо Маймуната. "Съжалявам за момчето, беше ми приятел", допълни той.

В Районния съд днес при засилени мерки за сигурност се разглеждаше искането на прокуратурата за налагане на постоянна мярка “задържане под стража” за него и Емил Митев, сочен като физическия извършител на зверския побой над Борислав Марков. Престъплението бе извършено навръх Великден в хасковската дискотека Космополитан. След побоя Борислав е в мозъчна смърт и в почти безнадеждно състояние в Интензивното отделение.

Самият Емил Митев заяви пред съда, че не е извършвал престъплението. Отрече и да бил подбуждан да го направи. Адвокатите му – столичните юристи Павел Чернев и Елена Петрова посочиха, че няма никакво доказателство точно Емил да е причинил тежката телесна повреда на Боби, каквото е обвинението срещу него. “В хода на разследването са били разпитани над 50 души и никой от тях не е посочил Емил като човек, който удря пострадалия”, изтъкна Петрова. Всъщност в многобройните свидетелски показания липсват изобщо имена. “Повечето присъствали казват, че са видел скупчване на много хора пред бара. После двамата охранители Румен и Росен са извели Борислав извън дискотеката. Той дишал тежко, с хрипове, бил облян в кръв и в тежко състояние.

Въпреки заявеното от Къньо желание да остане в ареста, адвокатите пледираха, че никой не може да бъде задържан, ако няма доказателства за извършено престъпление.

Двамата адвокати на Емил се оплакаха, че са имали на разположение само двайсетина минути да се запознаят с материалите по делото, преди да започне процесът. Така не успели да прочетат “секретната папка”. В нея, по думите на прокурора Тереза Скорчева, се съдържали данни и за друго тежко престъпление – изнудване. По него обаче все още се работело. Освен това държавното обвинение твърди, че разполага с показания на свидетел, дадени пред съдия, в които се посочва Емил като извършител на побоя над Боби. Освен многото показания, в “секретната папка” имало и СРС-та. Тяхното съдържание обаче не стана известно в залата.

След съвещание съдия Павлина Господинова обяви решението си - “задържане под стража” и за двамата. Тя се мотивира с тежкото и изключително дръзко престъпление, извършено на публично място. Освен това по делото имало данни за опити да се укрият и унищожат улики.

Решението на Районния съд може да се обжалва пред Окръжния. В случай на обжалване окръжните магистрати ще разгледат казуса на 21 април.

Тодор Кръшков

Източник: Haskovo.NET

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини