От х:

Днес в x:

9 °C

Къньо: Искам в ареста. Съдът остави него и Емил зад решетките

Дузина полицаи водеха Къньо в съда

“Искам да остана в ареста. Нека прокуратурата и полицията си свършат спокойно работата. Искам да изчистя името си. Имам две деца вкъщи, не искам утре да казват, че баща им е убиец”.

Това заяви днес в съдебната зала Кръстьо Кръстев, известен в Хасково като Къньо Маймуната. "Съжалявам за момчето, беше ми приятел", допълни той.

В Районния съд днес при засилени мерки за сигурност се разглеждаше искането на прокуратурата за налагане на постоянна мярка “задържане под стража” за него и Емил Митев, сочен като физическия извършител на зверския побой над Борислав Марков. Престъплението бе извършено навръх Великден в хасковската дискотека Космополитан. След побоя Борислав е в мозъчна смърт и в почти безнадеждно състояние в Интензивното отделение.

Самият Емил Митев заяви пред съда, че не е извършвал престъплението. Отрече и да бил подбуждан да го направи. Адвокатите му – столичните юристи Павел Чернев и Елена Петрова посочиха, че няма никакво доказателство точно Емил да е причинил тежката телесна повреда на Боби, каквото е обвинението срещу него. “В хода на разследването са били разпитани над 50 души и никой от тях не е посочил Емил като човек, който удря пострадалия”, изтъкна Петрова. Всъщност в многобройните свидетелски показания липсват изобщо имена. “Повечето присъствали казват, че са видел скупчване на много хора пред бара. После двамата охранители Румен и Росен са извели Борислав извън дискотеката. Той дишал тежко, с хрипове, бил облян в кръв и в тежко състояние.

Въпреки заявеното от Къньо желание да остане в ареста, адвокатите пледираха, че никой не може да бъде задържан, ако няма доказателства за извършено престъпление.

Двамата адвокати на Емил се оплакаха, че са имали на разположение само двайсетина минути да се запознаят с материалите по делото, преди да започне процесът. Така не успели да прочетат “секретната папка”. В нея, по думите на прокурора Тереза Скорчева, се съдържали данни и за друго тежко престъпление – изнудване. По него обаче все още се работело. Освен това държавното обвинение твърди, че разполага с показания на свидетел, дадени пред съдия, в които се посочва Емил като извършител на побоя над Боби. Освен многото показания, в “секретната папка” имало и СРС-та. Тяхното съдържание обаче не стана известно в залата.

След съвещание съдия Павлина Господинова обяви решението си - “задържане под стража” и за двамата. Тя се мотивира с тежкото и изключително дръзко престъпление, извършено на публично място. Освен това по делото имало данни за опити да се укрият и унищожат улики.

Решението на Районния съд може да се обжалва пред Окръжния. В случай на обжалване окръжните магистрати ще разгледат казуса на 21 април.

Тодор Кръшков

Източник: Haskovo.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта

Хороскоп за 06.03.2021

Хороскоп за Овен

Овен
Ще се погрижите за делата си, така, че да не изоставате в новостите. Благодарение на разумните си действия ще се ползвате от благоприятна ситуация и с възможност да избирате. Очакванията ви ще са основателни и резултатите няма да закъснеят. Бъдете умерени във всичко.
06 мар 2021

Хороскоп за Телец

Телец
Правилно насочени, финансите ви ще се увеличат и без да търсите помощта на хората от властта. Разчитайте повече на себе си и по-малко на онези, които ви обещават бързи сделки. Има опасност от измами от недобре настроени към вас. В компанията на любимите си същества ще прекарате една чудесна вечер.
06 мар 2021

Хороскоп за Близнаци

Близнаци
Отстрани делата ви изглеждат малко рисковани, но вие сте разумни и няма да се подведете на емоциите си. Напредък ще отбележите в делови преговори и бизнес-начинания. Не поставяйте интимните си отношения с партньора на втори план, много скоро може да съжалявате за това. Предизвикателства за творците.
06 мар 2021

Хороскоп за Рак

Рак
Очакват ви големи успехи през този ден. Успявате да внесете организация навсякъде около себе си днес, дори това да не се хареса на някои хора. Действате независимо и твърдо преследвате целите си. Възможно е да ви се наложи да пристъпите към крачка, която ще изисква пълната ви концентрация през следващите дни. Не се отказвайте от намеренията си.
06 мар 2021

Хороскоп за Лъв

Лъв
Златната среда днес е верния път във всичко, което имате намерение да правите. Потиснете желанието си да давате оценка на хората в обкръжението си, може да подцените някого, от когото ще зависите в бъдеще. Стремежът ви към успех на всяка цена няма да ви донесе очакваното. Делата ви на работното място ще се развиват според вложената в тях енергия, което значи без особени затруднения.
06 мар 2021

Хороскоп за Дева

Дева
Този ден ще ви предостави шанса да тръгнете по нов път, който отдавна очаквате. Част от амбициите ви ще се увенчаят с успех още днес, когато ще имате възможност да постигнете значителен напредък в професионален план. Хората, с които работите ще останат доволни от начина, по който се справяте с работата си. В личен план се радвате на разбирателство.
06 мар 2021

Хороскоп за Везни

Везни
Самочувствието ви днес е особено и високо и това е напълно закономерно с оглед на успехите ви през деня. Постигате напредък в области, които досега сте срещали сериозни трудности. Не се предоверявайте на познати. Споделеното от вас в непринуден разговор, може да бъде използвано за да ви злепоставят. Преодолявате здравословен проблем.
06 мар 2021

Хороскоп за Скорпион

Скорпион
С идеите и поведението си успявате да впечатлите важен за деловите ви начинания човек. Най-вероятно ще успеете да получите искан от вас кредит или някакъв вид материална подкрепа и ще преминете към осъществяване на замисленото. Бъдете по-гъвкави в личните си взаимоотношения и оставяйте повече пространство на човека срещу вас. Ако проявите разбиране ще постигнете много повече.
06 мар 2021

Хороскоп за Стрелец

Стрелец
Чудесна седмица за всички представители на вашата зодия. Независимо дали посвещавате времето си на делова активност или просто безделничите очакват ви много приятни дни. Не се тормозете просто се наслаждавайте на късмета си и хубавото време.
06 мар 2021

Хороскоп за Козирог

Козирог
С интерес ще се отнесете към задача, чиито финансов еквивалент ви прави по - напористи в изпълнението й. Откритостта в поведението ви прави възможно постигането и на други ангажименти. Това може и да не се хареса на някои, но вие ще се почувствате удовлетворени и с амбицията да продължите.
06 мар 2021

Хороскоп за Водолей

Водолей
Ако не въздържате емоциите си днес, рискувате целият ден да се изнерви и да не успеете да свършите почти нищо съществено. Въпреки трудностите, които се изпречват на пътя ви, имате възможност да подобрите положението си с повече търпение и добре премислени маневри. Вечерта ликвидирайте излишното напрежение в приятелска компания.
06 мар 2021

Хороскоп за Риби

Риби
Предстои ви много работа, но не разчитайте тя да е непременно свързана със значителни финансови постъпления. Поводът за празнуване ще дойде от другаде. Работете целеустремено, защото скоро ще имате повод за радост. Очакват ви хармонични отношения в семейството.
06 мар 2021
Последни новини