От х:

Днес в x:

Съд даде 4 години затвор за несъществуващ грабеж

Строгият, но справедлив съдебен състав

Съдебен състав от ученици от Езиковата гимназия и ПМГ определи 4 години ефективно лишаване от свобода за грабеж. Симулативният наказателен процес се проведе днес, в Деня на конституцията и юриста, в Съдебната палата в Хасково. В деня на отворените врати ученици от двете елитни гимназии влязоха в ролята на съдии, прокурори, адвокати, а по необходимост - и на подсъдими и жертви. Затова момчетата и момичетата си бяха избрали фамилни имена - градове в България. Така двамата подсъдими за грабежа бяха Теодор Търновски и Станимир Русенски.

Деян Петров от ПМГ пък бе адвокат на пострадалото момиче – Гергана Генова от същото училище. Тя е била “нападната в гръб и ограбена. Ще искаме максималното наказание от 4 години затвор за единия извършител и 2 години условно за съучастника му”, професионално обясни “адвокатът”.

За да има балансираност, съдебният състав бе подбран от ученици и от двете гимназии. Екипът обвинители също бе смесен. Процесът бе наблюдаван и напътстван от истински магистрати. Съдията от Районния съд Пламен Георгиев бе неотлъчно до “колегите” си.

Тодор Кръшков

Истинският съдия Пламен Георгиев обяснява на учениците как трябва да протече делото
"Адвокатът" Деян Петров и "жертвата" Гергана Генова
Шефката на Окръжния съд Миглена Тянкова, зам.-предсеателят на Районен съд Даниела Николова и шефката на районна прокуратура Тереза Скорчева също наблюдаваха процеса

Директорките на Езикова Пенка Делиева и на ПМГ Тодорка Милева също бяха в залата
Източник: Haskovo.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини