От х:

Днес в x:

Видри и костенурки излизат срещу египетски лешояди и царски орли

"Египетските лешояди", "Царските орли", "Костенурките" и "Видрите" ще се състезават за „Купата на белоглавия лешояд“. Инициативата всъщност е футболен турнир в подкрепа на застрашени видове от региона на Хасково. Надпреварата е обявена за 18 април. Тя е част от проект "Зелени в действие", финансиран по Програмата за подкрепа на НПО в България.

Обявените имена на футболните тимове всъщност са на реални отбори. Те си избрали наименованията в турнира след жребий миналата седмица. Зад "Видрите" стоят футболистите от ФК "Хасково 2009", "Костенурките" са СК "Слънце", "Египетските лешояди" са ФК "Бригада Димитровград", а под името "Царските орли" ще се състезава ФК "Респект". По време на турнира, който ще започне в Кенана в 9 часа, ще има и демонстративен мач на "Лалугерите" срещу "Пъстрите смоци".

Всички отбори ще със състезават и със собствено лого, което отговаря на бойното им име. Логата са изработени също по проекта от доброволци.

В социалната мрежа организаторите са обявили и място, на което поддръжниците на съответните тимове могат да създадат техен фенклуб и да ги подкрепят по време на състезанието.

М.Манолова

 

Източник: Haskovo.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини