От х:

Днес в x:

Осъдиха футболист да плати 1000 лв. за юмрук в лицето на съдията

Съдията Николай Николов. Заради червен картон отнесе юмрук в лицето

Футболистът от отбора на харманлийското село Бисер Ясен Николаев е осъден да плати 1000 лева на рефера Николай Николов заради юмрук в лицето по време на мач. Срамната сцена се разиграла на 1 май миналата година на стадиона в Харманли, където “Герганин извор” домакинствал на футболистите от димитровградското село Горски извор. В средата на второто полувреме халфът на бисерчани извършил грубо нарушение – ритнал противников играч и реферът му показал червен картон. Ясен Николаев обаче тръгнал да се разправя, започнал да го обижда с познатите по адрес на футболните съдии реплики, а за капак му забил един юмрук.

След грозния инцидент срещата била прекратена.

Реферът Николай Николов подал иск в съда, като претендирал за 1000 лева обезщетение за претърпените страдания, унижението и обидата пред около 100 запалянковци на стадиона, както и пред треньори, футболисти, представители на Българския футболен съюз и други длъжностни лица.

Хасковският районен съд признава иска на рефера за основателен, но отхвърля голяма част от претенцията, като присъжда само 250 лева обезщетение. Съображенията на райноните магистрати са, че реферът е млад човек, не е понесъл големи физически страдания, а обидата и психическият дискомфорт при младите хора отшумяват с времето. Според закона в такива случаи размерът на обезщетението се определя от съда “по справедливост”.

Футболният колега на Темида обаче не приел решението за справедливо и го обжалвал пред Окръжния съд. Окръжните магистрати отменят решението на колегите си и присъждат пълния размер на исканото обезщетение. Защото, пише в мотивите на решението “не може да се приеме, че претърпените унижение, стрес, терзания, накърнено чувство за достойнство, авторитет и т.н. ще отшумят за кратко време”.

Доволен съм от последното решение на съда, коментира за Haskovo.net Николай Николов. Той допълни, че за мачовете от областните групи колегите му ходят да съдийстват със страх, многократно са били обиждани, а някои и нападани. Самият той бил рефер от 2011 година, но това бил първият случай, когато е бил нападан от футболист на терена.

Тодор Кръшков

Източник: Haskovo.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта

Още новини

Последни новини