От х:

Днес в x:

13 °C

Старата печатница стана ловно поле за пешеходци

На новото бойно поле в Хасково пешеходци и коли си оспорват пътя

Районът на бившата печатница стана новото ловно поле за пешеходци от страна на хасковските водачи. На кръстовището между бул. „България“ и ул. „Преслав“ само в разстояние на няколко дни станаха два тежки инцидента с ранени, един от които сериозно. И двете произшествия са като под индиго, с изключение на развоя. Колите засичат пресичащите през намиращата се там пешеходна пътека тип зебра. В инцидента от 19-ти март 19-годишният шофьор на БМВ избягал от местопроизшествието, без да се опита да помогне на изпотрошената от него 66-годишна жена. Джигитът бе заловен от полицията 5 дни по-късно. Вчера обаче 36-годишната шофьорка на Тойота, помела 56-годишна при завой наляво, спряла да види състоянието на жертвата си. За нейно щастие жената се разминала само с контузии на ляво коляно и дясна тазобедрена става.

Според закона пешеходците имат неоспоримо предимство само да стъпят на платното, независимо дали там е пешеходна пътека или не. Все пак наличието й е важно, защото не може водачът да пледира, че някой внезапно е изскочил на пътя му. Пред пътека е длъжен да намали. В района на старата печатница има цели три пътеки на площ от една носна кърпичка. Инцидентите обаче никак не са рядкост, но напоследък щетите за пешеходния „дивеч“ са доста по-сериозни.

Кръстовището наистина е сложно и то по вина както на задкормилните устройства, така и на онези с „Ауди А пеш“. И двете групи се движат като в съня си. Струящите по бул. „България“ и „Преслав“ коли нагло отнемат предимството на пресичащите, дори на собствените им пешеходни пътеки. Само за 5 минути поне в три критични ситуации на зебрата се озоваха коли и пешеходци, видя Haskovo.net. Разминаванията станаха на косъм. И понеже мигачът е враг на шофьора /особено хасковския/, идващите по „Преслав“ откъм съда до последно не даваха индикации накъде ще продължават - напред към паркинга или наляво по булеварда. Така тръгналите да пресичат неочаквано се озоваваха пред завиващата без сигнализация кола. Която, ако бърза да изправи, вече няма шанс да спре и опази пешеходците.

Те пък, да не останат по-назад, правеха всичко възможно да изострят ситуацията.
Точно когато стъпваха на платното, решаваха колко е важно да си проведат телефонния разговор, един юнак си цъкаше игричка на джиесема, а друг пресичаше със слушалки в ушите, за да не чува звуковата сигнализация. Ако не бяха така заети, намираха за необходимо да изследват особеностите на асфалта под краката си, презрително неудостоявайки приближаващите коли дори с поглед. И така е не само там. Случайно наблюдение на „зебрата“ до моста за ТК 21 век показа, че хасковлията има талант да усложни и най-безопасната ситуация. От 5 стъпили на пътеката пешеходки, 4 избраха да я напуснат почти веднага и тръгнаха на любимото хасковско аркаръ /диагонал/. Едната само дето не забърса броня на известните с безопасното си шофиране таксита. Въпреки не съвсем изсъхналия асфалт жълтата кола все пак успя да спре.

Ако и шофьорите бяха на принципа, че спасяването на давещите се е проблем на самите давещи си, то отстрелът на хасковските пешеходци щеше да вземе характеристиката на война от Близкия изток.

Г. Христов

Новата пешеходна мода-колите не се гледат и се говори по телефона
Пешеходка обърна гръб на приближаваща кола, завиващата черна пък загърби мигачите
Пешеходен хаос навсякъде
А зебрите са за да бъдат напускани
4 от 5-те пешеходки избраха да цепят по диагонал
Източник: Haskovo.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта

Хороскоп за 09.03.2021

Хороскоп за Овен

Овен
Физическата ви и психическа форма се нуждаят от повече внимание. Погрижете се да си осигурите правилното лечение, от това ще зависи бързото ви възстановяване. С реални шансове сте да успеете в едно начинание, ако не бъдете прекомерно настоятелни и изберете подходящия момент, в който да се намесите или оттеглите.
09 мар 2021

Хороскоп за Телец

Телец
Старайте се на работното място, по работата ви ще съдят за вас и от нея ще зависи представянето ви.Избягвайте конфликтите, без да ги търсите могат да провалят добрите ви намерения. Не скъпете помощта си, бъдете добри и помогнете на онзи, който я търси. Ако сте на почивка ще се насладите на спокойствие и приятни изживявания.
09 мар 2021

Хороскоп за Близнаци

Близнаци
Ще разполагате със себе си и няма да ви влияят външни фактори. Ако усетите, че емоциите вземат връх, навреме ги овладейте. Съсредоточете се върху своите си неща, те могат да ви предпазят от разногласия с околните. Ще ви потърсят за мнение, отнасящо се за бизнес, пътуване или уреждане на битов въпрос.
09 мар 2021

Хороскоп за Рак

Рак
Имате доста свободно време днес, но имате желанието да го ополозотворите по най-добрия начин. Ще сте най-доволни ако успеете да свършите дребна работа по дома в първата част от деня, и след това се отдадете на по-приятни занимания. Приятел ще ви предложи неща, върху което доста ще се замислите. Няма да сбъркате ако приемете предложението му.
09 мар 2021

Хороскоп за Лъв

Лъв
Гъвкавото ви поведение ще ви спести главоболия и ще ви осигури желаните резултати. Трудностите, които някои от вас имат с партньора си, ще ги преодолеете и ще заздравите връзката си. Спокойно ще се посветите на нещата, които са ви приятни. Погрижете се за уюта на дома си, като внесете повече настроение и хумор.
09 мар 2021

Хороскоп за Дева

Дева
Пред вас днес стоят много предизвикателства, от които зависят по-нататъшните ви професионални проекти. Бъдете умерени и едновременно с това преценявайте добре какви възможности ви се предлагат в настоящия момент Преодолявате пречки от административен характер, което ви отваря доста врати. Възползвайте се от обстоятелството, че имате повече опит.
09 мар 2021

Хороскоп за Везни

Везни
Взаимоотношения с чужденци, обща работа или личен ангажимент ще ви направят активни и добри. Запазете доброто си настроение и заради влиянието, което имате сред околните. По отношение на постигане на изгодни договорености е необходимо да продължите усилията си в тази насока.
09 мар 2021

Хороскоп за Скорпион

Скорпион
Многото задължения вече ви отегчават, въпреки отговорното ви отношение към тях. Оставете настрана задачите, които могат да бъдат отложени и помислете за почивката си. Повече от притесненията ви ще се окажат напразни, създавате излишно шум с тях. Нещата ще приключат по-скоро и безболезнено за всички.
09 мар 2021

Хороскоп за Стрелец

Стрелец
Не хабете нервите си излишно и ще си спестите немалко усилия. Колега ще ви предостави информация, от която бихте могли да се възползвате за в бъдеще. Успявате да подобрите отношенията си с близък приятел, с когото сте имали противоречия напоследък. Не бъдете прекалено уверени в собствената си правота.
09 мар 2021

Хороскоп за Козирог

Козирог
Не изпадайте в меланхолия, вдигнете поглед, опитайте се да не мислите само за любимия човек. Проблемите между вас няма да намалеят с безконечни анализи и самообвинения. Ако вие сте сгрешили с нещо намерете сили да поискате прошка. Съсредоточете се в работата си и оживете скучната атмосфера там.
09 мар 2021

Хороскоп за Водолей

Водолей
Приближавате се към отдавна преследвани резултати. Дългоочаквани приходи най-после компенсират времето и усилията ви напоследък. Бъдете внимателни в отношенията си с човек, който ще се опита да използва благоразположеността ви. Не се поддавайте на провокации и днес стеснете кръга си на общуване.
09 мар 2021

Хороскоп за Риби

Риби
Новостите в живота ви ще ви направят по-уравновесени и приветливи. Ще срещнете повече разбиране и съпричастност към идеите си, подходът ви ще се промени и ще подобрите отношението си към света, като цяло. Пилеенето на време и енергия не е по ваш вкус, ще съумеете да извлечете полза от добронамереното отношение на другите към вас самите.
09 мар 2021
Последни новини