От х:

Днес в x:

14 °C

Осъдиха футболист да плати 1000 лв. за юмрук в лицето на съдията

Съдията Николай Николов. Заради червен картон отнесе юмрук в лицето

Футболистът от отбора на харманлийското село Бисер Ясен Николаев е осъден да плати 1000 лева на рефера Николай Николов заради юмрук в лицето по време на мач. Срамната сцена се разиграла на 1 май миналата година на стадиона в Харманли, където “Герганин извор” домакинствал на футболистите от димитровградското село Горски извор. В средата на второто полувреме халфът на бисерчани извършил грубо нарушение – ритнал противников играч и реферът му показал червен картон. Ясен Николаев обаче тръгнал да се разправя, започнал да го обижда с познатите по адрес на футболните съдии реплики, а за капак му забил един юмрук.

След грозния инцидент срещата била прекратена.

Реферът Николай Николов подал иск в съда, като претендирал за 1000 лева обезщетение за претърпените страдания, унижението и обидата пред около 100 запалянковци на стадиона, както и пред треньори, футболисти, представители на Българския футболен съюз и други длъжностни лица.

Хасковският районен съд признава иска на рефера за основателен, но отхвърля голяма част от претенцията, като присъжда само 250 лева обезщетение. Съображенията на райноните магистрати са, че реферът е млад човек, не е понесъл големи физически страдания, а обидата и психическият дискомфорт при младите хора отшумяват с времето. Според закона в такива случаи размерът на обезщетението се определя от съда “по справедливост”.

Футболният колега на Темида обаче не приел решението за справедливо и го обжалвал пред Окръжния съд. Окръжните магистрати отменят решението на колегите си и присъждат пълния размер на исканото обезщетение. Защото, пише в мотивите на решението “не може да се приеме, че претърпените унижение, стрес, терзания, накърнено чувство за достойнство, авторитет и т.н. ще отшумят за кратко време”.

Доволен съм от последното решение на съда, коментира за Haskovo.net Николай Николов. Той допълни, че за мачовете от областните групи колегите му ходят да съдийстват със страх, многократно са били обиждани, а някои и нападани. Самият той бил рефер от 2011 година, но това бил първият случай, когато е бил нападан от футболист на терена.

Тодор Кръшков

Източник: Haskovo.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта

Хороскоп за 09.03.2021

Хороскоп за Овен

Овен
Физическата ви и психическа форма се нуждаят от повече внимание. Погрижете се да си осигурите правилното лечение, от това ще зависи бързото ви възстановяване. С реални шансове сте да успеете в едно начинание, ако не бъдете прекомерно настоятелни и изберете подходящия момент, в който да се намесите или оттеглите.
09 мар 2021

Хороскоп за Телец

Телец
Старайте се на работното място, по работата ви ще съдят за вас и от нея ще зависи представянето ви.Избягвайте конфликтите, без да ги търсите могат да провалят добрите ви намерения. Не скъпете помощта си, бъдете добри и помогнете на онзи, който я търси. Ако сте на почивка ще се насладите на спокойствие и приятни изживявания.
09 мар 2021

Хороскоп за Близнаци

Близнаци
Ще разполагате със себе си и няма да ви влияят външни фактори. Ако усетите, че емоциите вземат връх, навреме ги овладейте. Съсредоточете се върху своите си неща, те могат да ви предпазят от разногласия с околните. Ще ви потърсят за мнение, отнасящо се за бизнес, пътуване или уреждане на битов въпрос.
09 мар 2021

Хороскоп за Рак

Рак
Имате доста свободно време днес, но имате желанието да го ополозотворите по най-добрия начин. Ще сте най-доволни ако успеете да свършите дребна работа по дома в първата част от деня, и след това се отдадете на по-приятни занимания. Приятел ще ви предложи неща, върху което доста ще се замислите. Няма да сбъркате ако приемете предложението му.
09 мар 2021

Хороскоп за Лъв

Лъв
Гъвкавото ви поведение ще ви спести главоболия и ще ви осигури желаните резултати. Трудностите, които някои от вас имат с партньора си, ще ги преодолеете и ще заздравите връзката си. Спокойно ще се посветите на нещата, които са ви приятни. Погрижете се за уюта на дома си, като внесете повече настроение и хумор.
09 мар 2021

Хороскоп за Дева

Дева
Пред вас днес стоят много предизвикателства, от които зависят по-нататъшните ви професионални проекти. Бъдете умерени и едновременно с това преценявайте добре какви възможности ви се предлагат в настоящия момент Преодолявате пречки от административен характер, което ви отваря доста врати. Възползвайте се от обстоятелството, че имате повече опит.
09 мар 2021

Хороскоп за Везни

Везни
Взаимоотношения с чужденци, обща работа или личен ангажимент ще ви направят активни и добри. Запазете доброто си настроение и заради влиянието, което имате сред околните. По отношение на постигане на изгодни договорености е необходимо да продължите усилията си в тази насока.
09 мар 2021

Хороскоп за Скорпион

Скорпион
Многото задължения вече ви отегчават, въпреки отговорното ви отношение към тях. Оставете настрана задачите, които могат да бъдат отложени и помислете за почивката си. Повече от притесненията ви ще се окажат напразни, създавате излишно шум с тях. Нещата ще приключат по-скоро и безболезнено за всички.
09 мар 2021

Хороскоп за Стрелец

Стрелец
Не хабете нервите си излишно и ще си спестите немалко усилия. Колега ще ви предостави информация, от която бихте могли да се възползвате за в бъдеще. Успявате да подобрите отношенията си с близък приятел, с когото сте имали противоречия напоследък. Не бъдете прекалено уверени в собствената си правота.
09 мар 2021

Хороскоп за Козирог

Козирог
Не изпадайте в меланхолия, вдигнете поглед, опитайте се да не мислите само за любимия човек. Проблемите между вас няма да намалеят с безконечни анализи и самообвинения. Ако вие сте сгрешили с нещо намерете сили да поискате прошка. Съсредоточете се в работата си и оживете скучната атмосфера там.
09 мар 2021

Хороскоп за Водолей

Водолей
Приближавате се към отдавна преследвани резултати. Дългоочаквани приходи най-после компенсират времето и усилията ви напоследък. Бъдете внимателни в отношенията си с човек, който ще се опита да използва благоразположеността ви. Не се поддавайте на провокации и днес стеснете кръга си на общуване.
09 мар 2021

Хороскоп за Риби

Риби
Новостите в живота ви ще ви направят по-уравновесени и приветливи. Ще срещнете повече разбиране и съпричастност към идеите си, подходът ви ще се промени и ще подобрите отношението си към света, като цяло. Пилеенето на време и енергия не е по ваш вкус, ще съумеете да извлечете полза от добронамереното отношение на другите към вас самите.
09 мар 2021
Последни новини