От х:

Днес в x:

12 °C

Езиковата отново №1 в България в „Образование на бъдещето“

снимки : "Дарби" и личен архив

Учителският тандем Красимира Кънева и Димитър Енчев, преподаватели по английски език в ГПЧЕ „ Проф. Д-р Ас. Златаров“ в Хасково, успяха за четвърта поредна година да изведат отбора на гимназията до първото място в Националната викторина на английски език „Образование на бъдещето“.

Хасковската езикова гимназия участва в състезанието за 8-ми път. При участията си досега отборите имат завоювани 5 победи, от които четири последователни в последните години - факти, които правят гимназията абсолютен лидер в състезанието през годините.

Финалната надпревара в тазгодишното издание, организирано от Фондация „Дарби”, с подкрепата на Националния дворец на децата и с генералното спонсорство на UCLAN University, UK, се проведе вчера.

Това е единственото кариерно състезание за гимназисти в страната, включено в Националния календар за извънучилищни дейности на МОН. Във викторината тази година участие взеха 28 училища от 24 града на България или общо 112 ученици и над 800 души публика.

Привечер в петък квартетът десетокласници от Хасково: Деница Ченголова, Константина Костова, Милена Дицова и Джансел Йълмаз се върнаха не само с победата, но и като единственият отбор измежду 7, минали първия етап на състезанието - лексикално-граматичния тест, без нито една грешка.

По време на втория кръг състезателите презентираха образователна система на една от 8 страни в Европа, избрана чрез жребий, и в частност един университет от представената държава. Отборът на Хасково презентира UCLAN university.

По време на третия кръг отборите отговаряха на въпроси, свързани с професиите, и показаха доколко са вече кариерно ориентирани на този етап от обучението си.

Сред членовете на журито и като основен оценител на езиковата точност на отборите, се включи и Пол Роу - директор на Института по международно академично бизнес развитие в UCLAN university.

На второ място в състезанието след отбора на хасковската Езикова, остана СОУ „Св. св Кирил и Методий” - Велинград, а на трето 2АЕГ „Т. Джеферсън” - София.

Голямата награда на победителите от Хасково от UCLAN university, Великобритания е 2-седмичен безплатен езиков курс и осигурен престой в университета, както и покана за посещение на Американски университет у нас.

Фондация „Дарби” раздаде още много други награди в подкрепа на младите хора на България и тяхното развитие. ГПЧЕ „Проф. д-р Асен Златаров” - Хасково получи безплатно посещение на Холандия и HZ University of Applied Sciences, осигурено от университета.

Хасковската великолепна четворка спечели и виртуалното състезание за „най-добрият отбор” като техният представителен клип събра най-много харесвания в интернет.

М. Манолова

Източник: Haskovo.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта

Хороскоп за 28.02.2021

Хороскоп за Овен

Овен
Доверието, което сте изградили сред другите ще направи денят ви по-добър и успешен. С енергия и хъс ще успявате, а това ще ви мотивира за повече усърдие и последователност в действията. Доброто си настроение ще пренасяте и в личните си взаимоотношения, ще доминират чувства на добронамереност и взаимопомощ. Дано не се отдръпнете от някого заради неразбирането му.
28 фев 2021

Хороскоп за Телец

Телец
Бъдете внимателни днес. Вероятността умишлено да ви заблудят е много голяма. Не се поддавайте на суетата си. Ще съжалявате, ако прибързано приемете отправено ви предложение. Личният ви живот постепенно приема желаната от вас насока. Успявате да извлечете най-доброто от това, което ви се предлага.
28 фев 2021

Хороскоп за Близнаци

Близнаци
Ще се вдъхновите от свое постижение и ще се амбицирате да продължите напред. Запознанство с човек, чиито качества допълват вашите и е възможна дълготрайна връзка. Емоциите ще повишат настроението и ще се стараете повече за партньора си. Новина, свързана с работата ви. Подготовка за пътуване.
28 фев 2021

Хороскоп за Рак

Рак
Ще се радвате на засилен интерес от страна на обкръжението си. Може би той е продиктуван от вашите чудесни идеи и предложения, с които ги изненадвате. Не правете нищо прибързано, а внимателно обмисляйте действията си. Всякакви спонтанни реакции от ваша страна за момента са нежелателни. Ведрият ви тон може да ви помогне неимоверно много. В къщи се нуждаят от вас.
28 фев 2021

Хороскоп за Лъв

Лъв
Много детайли на другите ще убягват, но това ще ви носи предимство и ще вземате правилни решения. Също ще ви предпазва и от грешки. Стремете се към успеха и не отлагайте нищо по пътя към него. Денят носи сполука във всичко,с което се захванете. Притесненията ви скоро ще отпаднат и настроението ви ще бъде чудесно.
28 фев 2021

Хороскоп за Дева

Дева
Предпочитате да прекарате този ден сред семейството си като обърнете специално внимание на по-малките членове. Ще успеете да изпълните плановете, които имате по отношение на конкретен проект. За предпочитане е да не възлагате на човек от обкръжението си задача, с която той не е съгласен. Така ще си спестите много повече неприятности..
28 фев 2021

Хороскоп за Везни

Везни
Мислите ви са насочени предимно в дейността, която упражнявате. Нововъведения и промяна в организацията ще ви помогнат да повишите печалбата и да насочите час от финансите си за други неща. Жадувате за повече разнообразие и може да го постигнете, ако не се затваряте в себе си, а потърсите подходящите хора.
28 фев 2021

Хороскоп за Скорпион

Скорпион
С помощта на влиятелна личност или административна инстанция ще съумеете да разрешите отдавна тежащ ви проблем. Усилията ви в тази насока ще се увенчаят с успех, а това ще повиши и тонусът ви. Моментът е подходящ да си пуснете тото. Шансът е на ваша страна.
28 фев 2021

Хороскоп за Стрелец

Стрелец
Мобилизирани сте и ще можете да покажете итинските си способности. Залогът е голям, пък и не ви е останало място за избор. Не бива да прекалявате със стремежа си да сте на върха на всяка цена. Еуфорията може да ви постави и в деликатна ситуация. Децата ще ви поднесат приятни изненади.
28 фев 2021

Хороскоп за Козирог

Козирог
Въпроси от различно естество ще занимават представителите на знака, сред които по-важни са служебните, по бизнес и в подкрепа на здравето ви. Цените времето си и в тази връзка ще следвате стриктно програмата си. Позициите ви на работното място се стабилизират и това внася успокоение в напрегнатото ви ежедневие.
28 фев 2021

Хороскоп за Водолей

Водолей
Ще се посветите на задача, която обмисляте от дълго време. Усърдието ви е гаранция за успех, каквото и да ви струва то. В личните си взаимоотношения бъдете търпеливи, докато се стабилизират отношенията ви с човека, който ви създава повече грижи. Радостна новина, свързана с децата.
28 фев 2021

Хороскоп за Риби

Риби
Задълженията ви днес няма да ви натоварват, напротив. Имате желание и амбиция да се впуснете в сфера, нова за вас. Привлечени сте от възможност, свързана с инвестиции, но и перспективна. Обърнете повече внимание на отношенията си с човек, когото пренебрегвате, но въпреки това ви вълнува.
28 фев 2021
Последни новини