От х:

Днес в x:

Хасковлия открит с куршум в главата, решиха че е самоубийство

Съседи станали свидетели на резултата от разстрела на 7-я етаж/в жълтия вход/


Хасковлия бе открит застрелян с Макаров в главата в дома си на ул. „Атон“ 14. В късния следобед вчера в пренаселеният централен блок и от оживените близки улици са чули приглушен гърмеж, който някои по-опитни заподозрели като изстрел, но други предположили какво ли не, включително детска игра. Оказало се, че наистина е изстрел, след като към 17 часа П-образния блок на „Атон“ бил щурмуван от полиция и следователи. Малко по-късно станало ясно, че в апартамент на 7-я етаж е открит прострелян от упор в главата 56-годишният Георги Иванов Димов - стар ерген, засичан от много хасковлии с неизменния си велосипед. По принцип живеел във вилата си в Кенана, а в жилището, където е открит, били майка му и баща му, докато били живи.

Когато го открили, Димов все още дишал. По твърдението на съсед, викнат от полицията като свидетел, куршумът май не бил успял да пробие черепа на мъжа. Очевидно обаче изстрелът от упор е нанесъл смъртоносни поражения, защото мъжът починал тази сутрин около 3 часа в хасковското Интензивно.

Ден по-късно инцидентът не бе отразен и с дума в редовния полицейски бюлетин. Вероятно ченгетата са го приключили като самоубийство, които по принцип не намират място в криминалната сводка на МВР. Обичайно до подобна версия се стига след разследване, в което се търсят следи от насилие или податки за външна намеса в трагедията. Очевидно за униформените самоубийството е било потвърдено от липса на такива данни. Недвусмисленото доказателство в такива случаи е намирането на предсмъртно писмо.

Нито за такова, нито за някакви нагласи Георги Димов да посегне на живота си знаеха неговите роднини, сестрата и племенника, които живеят в същия блок. Нито пък съседите от входа, които описват мъжа като кротък, свестен и достатъчно жизнен. Пък и според един от тях, ако мъжът е искал да сложи край на живота, ще го направи там, където го живее - на вилата, вместо да идва в апартамента си, където евентуално може да бъде разубеден.

Г. Христов

Георги Димов се гръмнал в жилището на родителите си

Дори и неговите роднини нямаха представа защо може да го е направил
Трагедията се разиграла вчера по светло-докато около блока било силно оживено
Източник: Haskovo.NET

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини