От х:

Днес в x:

13 °C

Хасковско със свой сървайвър в NatGeo

снимки: личен архив

Макар хасковлийката Антония Костова, която стигна до финалния кръг на конкурса за сървайвъри на National Geographic Channel за България, да не успя да се пребори за място в 6-членния отбор на новите изследователи, регионът все пак ще има свой представител.

Димитровградският бизнесмен и фотограф Инко Бургелов успя да намери място в шестицата, сред като в последния кръг-интервю се надпреварваше с 42 финалисти. Изборът за финалния етап направи масовата аудитория с онлайн гласуване на сайта на NatGeo.

Избраниците, които ще се впуснат в приключенията по заснемането на шест 22-минутни епизода, показващи пред света красотите на България обаче бяха определени от петчленно жури от Explore Bulgaria.

Проектът е втори поред и снимките по него ще са истинско изпитание за изследователите. А те ще са истински сървайвъри, тъй като ще достигат до местата за заснемане по нетипичен начин, съобразен предимно с релефа на мястото. Ще се гмуркат, ако се наложи, там, където е непроходимо с транспортно средство - ще се катерят, възможно е да им се наложи придвижване с лодка или пък с делтапланер.

И, представете си, по време на цялото си екстремно придвижване - ще снимат.

От години Инко Бургелов дели времето си между бизнеса и голямата страст - фотографията и туризма. Посещавал е повечето от вдъхновяващите кътчета на България. Преди четири години започва фотографския проект „Да преоткрием България“, в който снима от земята и от въздуха и показва известни и познати, по-малко познати и съвсем неизвестни на широката аудитория природни и исторически забележителности в страната.

Всеки от избраните шестима нови изследователи ще участва в един от тези шест епизода. Сериите ще бъдат излъчвани в прайтайма на NATIONAL GEOGRAPHIC CHANNEL БЪЛГАРИЯ.

Мечтите се сбъдват, когато силно ги желаеш и се стремиш към тях“, написа Инко Бургелов във Фейсбук профила си веднага щом стана ясно, че е един от шестимата изследователи, за които приключението предстои. „Човек е богат не с парите, а с приятелите си. Благодаря ви, приятели, няма да ви посрамя!“, благодари той на всички, които са гласували за него и са го подкрепили, за да стигне до финалната права в надпреварата с близо 600 участника.

М. Манолова

Източник: Haskovo.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта

Хороскоп за 02.03.2021

Хороскоп за Овен

Овен
Денят е силен за начинания, в които влагате творчество и желание за напредък. Ще се толерират градивни действия, насочени към семейството, другите и бъдещето. Обществената ви ангажираност също ще дава резултати, така че бъдете активни. Грижите за здравето ще имат видим ефект.
02 мар 2021

Хороскоп за Телец

Телец
Очаква ви ползотворен ден, имате всички шансове да изпълните онова, което сте планирали. Имате известни колебания, но с подреждането на делата ви те ще отпаднат. Опитайте се да не пренебрегвате чувствата и желания на вашия партньор.
02 мар 2021

Хороскоп за Близнаци

Близнаци
Енергични и с желание, ще пристъпите към задачите си и ще ги приключите в срок. Интелигентното ви присъствие ще благоприятства атмосферата на работното място, нещо, за което ще получите похвала от шефа. До себе си имате някой, който заслужава повече внимание и това го разбирате много добре. Не проигравайте шансовете си там.
02 мар 2021

Хороскоп за Рак

Рак
Рак:Новости в личния ви живот и ярка делова изява.Щастието е на ваша страна .и макар,че не сте хазартен тип-може да рискувате.Заложете на 5.Успех.
02 мар 2021

Хороскоп за Лъв

Лъв
Всичко, продиктувано от разума днес ще ви носи удовлетворение. Близките ще споделят част от грижите ви и това ще увеличи шансовете ви. Имате предостатъчно време за да анализирате създалата се обстановка и да направите правилния избор. Изберете най-перспективната възможност.
02 мар 2021

Хороскоп за Дева

Дева
Наясно сте с нещата, с които ви предстои да се занимавате. Бързо ще се освободите от съмненията си и ще напреднете, отхвърляйки голям обем работа. Настроението ви ще се повиши от добра новина, свързана с бизнес, семейство, пътуване. Познати ще ви направят изгодно предложение за съвместно начинание.
02 мар 2021

Хороскоп за Везни

Везни
Сред близките си ще можете да се отпуснете и разтоварите. Доброто ви финансово състояние за момента ви прави по-спокойни и уверени за близкото бъдеще. В дългосрочен план ще имате възможности за изяви, с които ще постигнете повече стабилност. Не се притеснявайте. Избягвайте да давате пари на заем.
02 мар 2021

Хороскоп за Скорпион

Скорпион
Най-добре ще е днес да бъдете у дома, в противен случай ви очакват изненади. За някои от вас денят ще бъде свързан и с доста работа. Не я отлагайте. Отхвърлете колкото се може повече от нея. Интелектуалните занимания ще се окажат ползотворни за вас днес.
02 мар 2021

Хороскоп за Стрелец

Стрелец
Започващите промени ще ви се отразят позитивно, въпреки, че в началото може да изживеете притеснения. Ще утвърдите постигнатото и ще продължите да се развивате в много посоки. Постоянството ви е гаранция за успех и носи желаните резултати. Има от какво да сте доволни.
02 мар 2021

Хороскоп за Козирог

Козирог
Похвално е желанието ви да сте полезни на хората, с които работите и на такова внимание ще се радвате и вие. Ще бъдете очаровани от някой, с когото ще станете по-близки и ще търсите общи пътища за изява. Успешни ще бъдат пътуванията ви, ако вземете под внимание всички подробност.
02 мар 2021

Хороскоп за Водолей

Водолей
Проявете уважението си към отсрещната страна и вежливо изслушайте доводите им за едно или друго тяхно решение. Това ще привлече към вас благоразположението им, от което ще се възползвате на по-късен етап. Присъствието на човека, за когото мислите често ще ви донесе приятни вълнения.
02 мар 2021

Хороскоп за Риби

Риби
Определете приоритетите си и работете върху тях, не се разсейвайте. Впечатлявате с бързата си мисъл и аналитичните си способности. Ще имате успех с всичко, което днес бъде обект на вниманието ви. В личен план ще имате среща и тя ще сложи началото на ново сътрудничество. Не пренебрегвайте личните си предпочитания.
02 мар 2021
Последни новини