От х:

Днес в x:

Хасковско със свой сървайвър в NatGeo

снимки: личен архив

Макар хасковлийката Антония Костова, която стигна до финалния кръг на конкурса за сървайвъри на National Geographic Channel за България, да не успя да се пребори за място в 6-членния отбор на новите изследователи, регионът все пак ще има свой представител.

Димитровградският бизнесмен и фотограф Инко Бургелов успя да намери място в шестицата, сред като в последния кръг-интервю се надпреварваше с 42 финалисти. Изборът за финалния етап направи масовата аудитория с онлайн гласуване на сайта на NatGeo.

Избраниците, които ще се впуснат в приключенията по заснемането на шест 22-минутни епизода, показващи пред света красотите на България обаче бяха определени от петчленно жури от Explore Bulgaria.

Проектът е втори поред и снимките по него ще са истинско изпитание за изследователите. А те ще са истински сървайвъри, тъй като ще достигат до местата за заснемане по нетипичен начин, съобразен предимно с релефа на мястото. Ще се гмуркат, ако се наложи, там, където е непроходимо с транспортно средство - ще се катерят, възможно е да им се наложи придвижване с лодка или пък с делтапланер.

И, представете си, по време на цялото си екстремно придвижване - ще снимат.

От години Инко Бургелов дели времето си между бизнеса и голямата страст - фотографията и туризма. Посещавал е повечето от вдъхновяващите кътчета на България. Преди четири години започва фотографския проект „Да преоткрием България“, в който снима от земята и от въздуха и показва известни и познати, по-малко познати и съвсем неизвестни на широката аудитория природни и исторически забележителности в страната.

Всеки от избраните шестима нови изследователи ще участва в един от тези шест епизода. Сериите ще бъдат излъчвани в прайтайма на NATIONAL GEOGRAPHIC CHANNEL БЪЛГАРИЯ.

Мечтите се сбъдват, когато силно ги желаеш и се стремиш към тях“, написа Инко Бургелов във Фейсбук профила си веднага щом стана ясно, че е един от шестимата изследователи, за които приключението предстои. „Човек е богат не с парите, а с приятелите си. Благодаря ви, приятели, няма да ви посрамя!“, благодари той на всички, които са гласували за него и са го подкрепили, за да стигне до финалната права в надпреварата с близо 600 участника.

М. Манолова

Източник: Haskovo.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта

Още новини

Последни новини