От х:

Днес в x:

10 °C

Дрогиран нарита лекари и санитарка от хасковското Спешно

Д-р Димитър Кючуков не може да си обясни защо скачат на хората му


Дрогиран димитровградчанин налетя и нанесе серия юмручни удари, както и с крак на лекари от хасковското Спешно отделение, които са се опитвали да му окажат първа помощ. 42-годишният Станислав Т. бил докаран с линейка вчера към 18.30 часа, след натравяне с лекарства, комбинирани със солидна доза алкохол. Мъжът изпил неуточнено количество силни успокоителни лекарства Диазепам и Ксанакс, които биха могли да предизвикат дори фатален изход.  В хасковското Спешно трябвали да му направят промивка на стомаха, а при нужда да го транспортират до токсикологията в Пловдив.

Още при снемането на анамнезата обаче мъжът започнал да буйства. Той нанесъл тежък юмручен удар в лицето на д-р Анчев и му причинил кръвонасядане под едното око. В опит да помогне на колегата си другият дежурен лекар - д-р Ганашев, получил тежък ритник в крака. Полуделият димитровградчанин не се посвенил да удари и жена, като нанесъл тежки удари на напълно невинна санитарка, чакаща при нужда да бута носилката за линейката и евентуалния транспорт за Пловдив. Нападнатите лекари са едни от младите специалисти в хасковското Спешно, на по 20 и няколко години. В сложната ситуация взели правилното решение - да избегнат излишна конфронтация и подали сигнал с паник бутона до полицията. Дошлите униформени озаптили изпаданлия в амок мъж, на когото все пак била оказана първа помощ. Сред стабилизирането му побойникът е задържан за 24 часа в хасковския арест.

„В такава ситуация няма яснота дали това е суициден/самоубийствен/ опит, затова пипаме крайно внимателно, предвид неясното психическо състояние на потърпевшия. Такова нещо обаче не сме очаквали“, сподели началникът на Спешно д-р Димитър Кючуков. Той бе обръгнал на подобни инциденти: "Поне 15-20 пъти сме викали с паник бутона полицията от началото на годината. Незнайно защо пациенти и техни близки налитат да бият нас, като че ли ние сме им виновни", бесен бе докторът. Той заяви, че всички медици от Спешния портал застават зад предложението на министър Москов побоят над лекари да се криминализира и да се наложат тежки наказания за насилниците. Случаят от вчера обаче обори мнението, че това нападателите са предимно от малцинствен произход. Станислав бил чист българин, с относително добър социален статус, а инцидентите с лекари са предизвиквани почти поравно от всички етноси, твърдят медиците.


Г.Христов

Източник: Haskovo.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта

Хороскоп за 26.02.2021

Хороскоп за Овен

Овен
Не проявявайте самоинициатива там, където са нужни колективни действия, ако искате да го приключите добре и в срок започнатото.Доверете се на партньорите си, говорете за намеренията си и търсете мнението им по всички общи въпроси. Вечерта ви ще е различна, но не неприятна. Ще забравите за грижите и ще се заредите с много положителни емоции.
26 фев 2021

Хороскоп за Телец

Телец
Постепенно се приближавате към целта си и не е изключено точно днес да я постигнете. Упоритата ви работа и непоколебимата увереност в успеха най-после ще бъдат удовлетворени. Не пропускайте да отбележите и подкрепата, която ви оказват най-близките ви хора. Покажете им своята признателност с недвусмислен жест.
26 фев 2021

Хороскоп за Близнаци

Близнаци
Не допускайте натовареността ви днес да попречи на вече уговорени срещи с приятелите ви. Финансовите резултати от дейността ви може да не са в границите, които предвиждате, но ще ги имате. Каквито и да са даденостите, предстоят ви хубави моменти. Има на какво да се радвате, ако не го виждате, жалко за вас.
26 фев 2021

Хороскоп за Рак

Рак
Дистанцирайте се от всякакви дразнители и си осигурете творческа атмосфера край вас. Пред следващата седмица ви очаква разработването на определен проект, който започвате от днес. Сътрудниците ви ще останат удовлетворени от предложение, което правите и с готовност ще се включат в задачата.
26 фев 2021

Хороскоп за Лъв

Лъв
Притесненията ви ще отпаднат и ще получите повече, отколкото сте очаквали. Едно ново начало ще промени отговорностите ви, като по-голяма част от тях ще се трансформират в нови. Ще създавате перспективни връзки и ще общувате с хора, които ще са ви от полза. Ще се радвате на добро настроение и ще успеете да направите и някой друг щастлив.
26 фев 2021

Хороскоп за Дева

Дева
Търпението е ключа към успеха ви днес. С каквато и работа да се захващате, бъдете толерантни към другите и избягвайте конфликтите. Това ще ви спести време и доста главоболия. Постигате добри резултати в дейност, която сте си поставили като цел. Децата ще ви донесат радостни вълнения с успехите си.
26 фев 2021

Хороскоп за Везни

Везни
Разчупете леда в сърцето си, приемете любовта и загърбете всякаква злоба, завист и омраза. В професионален план нещата ви ще вървят блестящо, което ще предизвика доволство у вас. Направете малък подарък на любимия си човек, този жест на внимание ще подобри отношенията ви. Задръжте това топло усещане колкото се може по-дълго.
26 фев 2021

Хороскоп за Скорпион

Скорпион
Амбицирани сте да постигнете мечтата си. Високите ви цели изискват и смелост, която очевидно не ви липсва. При затруднения не се колебайте да потърсите подкрепа. Настроението ви ще е приповдигнато и от вътрешното ви усещането за нещо вълнуващо и хубаво. Споделете го с любимите си хора и нищо няма да го помрачи.
26 фев 2021

Хороскоп за Стрелец

Стрелец
Не се плашете, ако днес в дома ви е малък хаос. Просто подходете с разбиране на неспокойствието на вашите близки и се опитайте да им помогнете, доколкото ви е възможно. Ако имате възможност да работите - направете го, няма да съжалявате. Имате твърде много енергия и най-разумно ще е да я оползотворите.
26 фев 2021

Хороскоп за Козирог

Козирог
Изразявайки увереността си, печелите привърженици и работата ви спори. Ще разширите възможностите си в бизнеса, ако откриете върху какво още да концентрирате енергията си. Ще ви предложат съдружие и ще споделите надеждата на някой за по-добро бъдеще. Любовта е до вас и ви вдъхновява.
26 фев 2021

Хороскоп за Водолей

Водолей
С роднини ще се радвате на придобивки и приятни вести. В бизнес-отношенията и общите начинания е добре да синхронизирате действията с партньорите си, за да ускорите развитията в своя полза. Високите ви амбиции ще ви мотивират да поемете повече отговорности, но с ясна цел - печалба.
26 фев 2021

Хороскоп за Риби

Риби
Ако говорите за това, което интересува другите, и двете страни ще спечелят. Това е особено важно за тези от вас, които си търсят работа. Опитайте се да убедите работодателя си, че квалификацията която притежавате, ще ви позволи да допринесете за личния си успех и за този на фирмата му.Денят ви ще бъде слънчев, само малко повече хъс и ще успеете.
26 фев 2021
Последни новини