От х:

Днес в x:

Дрогиран нарита лекари и санитарка от хасковското Спешно

Д-р Димитър Кючуков не може да си обясни защо скачат на хората му


Дрогиран димитровградчанин налетя и нанесе серия юмручни удари, както и с крак на лекари от хасковското Спешно отделение, които са се опитвали да му окажат първа помощ. 42-годишният Станислав Т. бил докаран с линейка вчера към 18.30 часа, след натравяне с лекарства, комбинирани със солидна доза алкохол. Мъжът изпил неуточнено количество силни успокоителни лекарства Диазепам и Ксанакс, които биха могли да предизвикат дори фатален изход.  В хасковското Спешно трябвали да му направят промивка на стомаха, а при нужда да го транспортират до токсикологията в Пловдив.

Още при снемането на анамнезата обаче мъжът започнал да буйства. Той нанесъл тежък юмручен удар в лицето на д-р Анчев и му причинил кръвонасядане под едното око. В опит да помогне на колегата си другият дежурен лекар - д-р Ганашев, получил тежък ритник в крака. Полуделият димитровградчанин не се посвенил да удари и жена, като нанесъл тежки удари на напълно невинна санитарка, чакаща при нужда да бута носилката за линейката и евентуалния транспорт за Пловдив. Нападнатите лекари са едни от младите специалисти в хасковското Спешно, на по 20 и няколко години. В сложната ситуация взели правилното решение - да избегнат излишна конфронтация и подали сигнал с паник бутона до полицията. Дошлите униформени озаптили изпаданлия в амок мъж, на когото все пак била оказана първа помощ. Сред стабилизирането му побойникът е задържан за 24 часа в хасковския арест.

„В такава ситуация няма яснота дали това е суициден/самоубийствен/ опит, затова пипаме крайно внимателно, предвид неясното психическо състояние на потърпевшия. Такова нещо обаче не сме очаквали“, сподели началникът на Спешно д-р Димитър Кючуков. Той бе обръгнал на подобни инциденти: "Поне 15-20 пъти сме викали с паник бутона полицията от началото на годината. Незнайно защо пациенти и техни близки налитат да бият нас, като че ли ние сме им виновни", бесен бе докторът. Той заяви, че всички медици от Спешния портал застават зад предложението на министър Москов побоят над лекари да се криминализира и да се наложат тежки наказания за насилниците. Случаят от вчера обаче обори мнението, че това нападателите са предимно от малцинствен произход. Станислав бил чист българин, с относително добър социален статус, а инцидентите с лекари са предизвиквани почти поравно от всички етноси, твърдят медиците.


Г.Христов

Източник: Haskovo.NET

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини