От х:

Днес в x:

2 °C

Палнаха колата на адвокат, тя мисли че е късо

Димитровградска клада за коли/сн.архив/

Лек автомобил Мерцедес Смарт пламна внезапно снощи в 9 вечерта пред дома на собственичката си на ул. Шандор Петьофи 19 в Димитровград. Пламъците лумнали от двигателния отсек няколко минути след като 51-годишината Зорница Димитрова излязла от къщи. Съседи подали сигнал на 112 и светкавично пристигналата пожарна изкъпала „немеца“ с вода и предотвратила сериозни щети. На колата изгорели двете задни гуми, боята и бакелита, пак в задната част. Полицията е направила два огледа на автомобила по подозрение в умишлен палеж. Колата е била паркирана пред блока още от 6-ти март и оттогава не е била карана, само чат-пат припалвана да не „заспи“ в студеното и снежно време, разясни собственичката.

Тя между другото предпочиташе да възприема инцидента като късо съединение, каквато вероятност все пак има. „Никой не ме е заплашвал, нямам врагове нито някакви сериозни проблеми. Пък и нашите магарета тук май поизраснаха за подобни дивотии“ с чувство за хумор коментира адвокат Зорница Димитрова. Под магарета може би имаше предвид местния крими контингент или просто буйни глави в квартала. Зорница не вярваше че пожарът има връзка с работата й, въпреки че както призна, в нейния занаят не може всички да са доволни. Все пак не искаше да предполага че някой отмъстителен съпруг от загубено бракоразводно дело и е драснал клечката. Още повече че явно го е направил доста некадърно и в крайно нетипично време.

Утвърдената подпалваческа практика изисква колите да пламват между 2 и 4 сутринта. По това време обикновено спят всички и няма кой да подаде навременен сигнал до пожарната. Колкото и бързо да пристигнат огнеборците колата със сигурност прекарва доста повече време в пламъци и щетите са сериозни или направо завинаги. Адвокатът също така посочи, че към момента не са открити обичайните подпалвачески атрибути-парцали напоени с гориво или бутилки за нафта.

Димитровград има дълга и славна традиция в изпепеляването на чужди автомобили, като понякога пламват по два-три наведнъж. Често покрай тях изгарят и невинно паркирали в съседство. Подпалените са от босове на шивашки фирми, до лихвари или просто обикновени гурбетчии, върнали се с някой лев или кола за продаване. И палене.

Г.Христов

Източник: Haskovo.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта

Хороскоп за 01.03.2021

Хороскоп за Овен

Овен
Днешният ден едва ли ще ви изненада с нещо, но ако решите да положите малко повече усилия може би ще изненадате себе си. Някои от вас имат възможност да постигнат нещо, към което отдавна се стремят и точно днес това ще ви се отдаде много по-лесно от когато и да било друг път. Сигурно знаете за какво става дума и ако имате късмет ще се сетите навреме за да го направите.
01 мар 2021

Хороскоп за Телец

Телец
Ще се радвате на добро сътрудничество с деловите си партньори. Не отлагайте среща с важен за вас човек. Сега е момента да действате по-открито и да покажете това, на което сте способни. Даденостите съвпадат с желанията ви и не ви остава нищо друго, освен да действате.
01 мар 2021

Хороскоп за Близнаци

Близнаци
Всичко, което правите днес ще ви носи удовлетворение, защото се отнасяте към него с предпочитание. Контролирайте емоциите си и не допускайте да пропуснете нещо важно заради невъздържаност или недобре преценена ситуация. Радвайте се на малките неща, не бъдете максималисти.
01 мар 2021

Хороскоп за Рак

Рак
В основата на компромисите днес се корени успешната ви работа. Независимо с какво се занимавате, бъдете готови да се съгласявате с мнението на околните и да се стараете да потушавате възможните конфликти. Това ще ви спести ценно време и доста главоболия. Постигате добри резултати в нещо, което предприемате сами. Следвайте намерението си докрай.
01 мар 2021

Хороскоп за Лъв

Лъв
Работата ви днес ще върви с променлив успех. Влагате прекалено много емоции дори в дребни неща и това може бързо да ви изтощи. В личен план проявявате излишна упоритост, която може да влоши положението ви без да ви донесе никакъв положителен резултат. Дори да ви е трудно, постарайте се да говорите открито за нещата, които ви интересуват.
01 мар 2021

Хороскоп за Дева

Дева
Необходимо ви е повече самочувствие и увереност в собствените сили, за да успеете да реализирате плановете си. Ще получите доста разумен съвет относно начина си на действие, за който трябва да сте благодарни. Не правете необмислени покупки.
01 мар 2021

Хороскоп за Везни

Везни
Денят е успешен за онези от вас, които си търсят работа. Успявате да намерите предложения, които ви удовлетворяват и едва ли някой ще се учуди ако съвсем скоро смените работното си място. Във ваш плюс е че бързо се адаптирате към нови места и ситуации. Бързо установявате нови познанства, което още повече улеснява промените при вас.
01 мар 2021

Хороскоп за Скорпион

Скорпион
Активни и уверени в себе си ще получите добра оценка за работата си и съответното възнаграждение за труда си. За сметка на това в личния си живот е възможно да изживеете разочарования. Помислете дали сте отговорили на нечии очаквания и чия е вината за разминаването ви с тях.
01 мар 2021

Хороскоп за Стрелец

Стрелец
Ще съобразите външните си изяви с духовните си потребности и така ще ги направите по-впечатляващи. Добрата реклама е най-голямата ви печалба днес. Очакванията на бизнесмените ще се доближат до реалността, само с малко изключени. Някои от делата ви ще ви изправят пред избор, който трябва да направите днес.
01 мар 2021

Хороскоп за Козирог

Козирог
Не позволявайте на никой да ви пречи на успешния ви ход в реализиране на целите ви. Сътрудничеството ви с определени хора ще бъде ползотворно, но не бива да налагате на всяка цена мнението си. В противен случай рискувате да провалите нещо, което със сигурност върви към успех.
01 мар 2021

Хороскоп за Водолей

Водолей
Очаква ви успешен ден, наситен с много срещи и разнородни контакти. Общуването е ваша стихия обаче затова няма да е чудно че успявате да постигнете значителни резултати в тази област. Не е трудно да ви повярва човек за каквото и да било, толкова е силна способността ви да убеждавате При това го правите с обаянието, характерно за Водолея.
01 мар 2021

Хороскоп за Риби

Риби
С общи усилия ще приключите проект или друга задача, еднакво интересна за вас и хората от обкръжението ви. Застанете на принципни позиции, когато се очаква да бъдат взети важни решения и не допускайте съмненията у някого да възпрат общия устрем. В крайна сметка ще се поздравите с повече свършена работа, което означава и по-добри доходи.
01 мар 2021
Последни новини