От х:

Днес в x:

Палнаха колата на адвокат, тя мисли че е късо

Димитровградска клада за коли/сн.архив/

Лек автомобил Мерцедес Смарт пламна внезапно снощи в 9 вечерта пред дома на собственичката си на ул. Шандор Петьофи 19 в Димитровград. Пламъците лумнали от двигателния отсек няколко минути след като 51-годишината Зорница Димитрова излязла от къщи. Съседи подали сигнал на 112 и светкавично пристигналата пожарна изкъпала „немеца“ с вода и предотвратила сериозни щети. На колата изгорели двете задни гуми, боята и бакелита, пак в задната част. Полицията е направила два огледа на автомобила по подозрение в умишлен палеж. Колата е била паркирана пред блока още от 6-ти март и оттогава не е била карана, само чат-пат припалвана да не „заспи“ в студеното и снежно време, разясни собственичката.

Тя между другото предпочиташе да възприема инцидента като късо съединение, каквато вероятност все пак има. „Никой не ме е заплашвал, нямам врагове нито някакви сериозни проблеми. Пък и нашите магарета тук май поизраснаха за подобни дивотии“ с чувство за хумор коментира адвокат Зорница Димитрова. Под магарета може би имаше предвид местния крими контингент или просто буйни глави в квартала. Зорница не вярваше че пожарът има връзка с работата й, въпреки че както призна, в нейния занаят не може всички да са доволни. Все пак не искаше да предполага че някой отмъстителен съпруг от загубено бракоразводно дело и е драснал клечката. Още повече че явно го е направил доста некадърно и в крайно нетипично време.

Утвърдената подпалваческа практика изисква колите да пламват между 2 и 4 сутринта. По това време обикновено спят всички и няма кой да подаде навременен сигнал до пожарната. Колкото и бързо да пристигнат огнеборците колата със сигурност прекарва доста повече време в пламъци и щетите са сериозни или направо завинаги. Адвокатът също така посочи, че към момента не са открити обичайните подпалвачески атрибути-парцали напоени с гориво или бутилки за нафта.

Димитровград има дълга и славна традиция в изпепеляването на чужди автомобили, като понякога пламват по два-три наведнъж. Често покрай тях изгарят и невинно паркирали в съседство. Подпалените са от босове на шивашки фирми, до лихвари или просто обикновени гурбетчии, върнали се с някой лев или кола за продаване. И палене.

Г.Христов

Източник: Haskovo.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини