От х:

Днес в x:

И днес ни върви по вода, топенето продължава

Побързайте със ските, снегът се топи

И днес ще ни върви по вода, където и да отидем. Навсякъде ще газим в локви, гьолове, че и цели басейни. Мокротията ще съпътства целия 11-ти март защото и днес интензивното снеготопене ще продължи. А снегът все пак е доста.

На днешния ден времето ще продължи да омеква като минималните температури започнаха от 0 градуса а на някои места в областта от цели 3°. С резвитието на деня времето ще продължи да се стопля за да достигне съвсем пролетните 10-11°, от което остатъчния сняг съвсем ще се втечни. Най-опасното в случая са не толкова мокрите крака, колкото стоварващите се от покрива лавини със сняг. В Хасково вече има първите изпочупени коли, засега се разминаваме със счупени глави. Иначе днес ще е „сухо” в смисъл, че няма да вали допълнително, нито дъжд нито сняг. Времето ще се задържи предимно облачно, с временни разкъсвания на облачността. Вятърът ще е слаб от запад-северозапад. Атмосферното налягане постепенно ще се понижи до около средното за месеца.

Днешният ден не е толкова лош колкото изглежда на пръв поглед. Подобни параметри ще бъдат валидни и в следващите два дни, до петък включително. Разликата е че се очаква от време на време да вали. За разлика от уикенда, когато хем ще вали /дъжд/ хем ще захладнее с 4-5 градуса.

Г.Христов

Източник: Haskovo.NET

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини