От х:

Днес в x:

Минерални бани и Ивайловград още бедстват, реките-в норма/обновена/

Продължва да е тежка обстановката в Югозападна България. Зимният капан все още притиска най-сериозно областите Кърджали и Смолян, съобщи тази сутрин инж. Лазар Лазаров-председател на УС на АПИ.

В Хасковска област също продължава бедственото положение в Минерални бани и Ивайловград.

Пътят от Йвайловград към Крумовград е отворен при зимни условия,по него е забранено движението на тежкотоварни автомобили с ремаркета.

 Язовир Ивайловград прелива със  119 куб.м/сек, съобщават от общината.

Снощи 10 населени места в Ивайловградско останаха на тъмно, защото токът спря. Непочистени и непроходими са все още пътищата към трите села: Черничино, Пашкул и Бубино. Чисти се за оширяване на трасето Попско-Белополци. Пътят Ивайловград – Попско е отворен за леки коли. Попско – Падало е отворен за леки коли, при зимни условия.

Община Ивайловград създава организация за разнасяне на храна и стоки от първа необходимост на бедстващото население. В помощ за разноса още вчера се включиха екипи на Граничния полицейски участък.

Екипите на EVN продължават да работят по отстраняване на авариите.

В община Минерални бани все още няма ток в селата Сърница, Винево, Ангел войвода и  Боян Ботево. Без ток са също половината от селата Караманци и Долно брястово. Безводие е във общинския център Минерални бани, вода няма и в с. Спахиево.  

В община Хасково 1 село е без ток, в община Димитровград – 3, 17 -са в Стамболово. В община Стамболово 10 села са и без вода. 1 село е без ток в Маджаровско, но тамвсички пътища  вече са отворени за движение.

Нивото на р. Марица при Харманли е 450 см. при критични 620, а при Свиленград нивото на реката далеч от критичните 4 м. с 220 см. нивокъм 10 часа днес.

В късния следобед днес от ЕВН съобщиха, че на територията на област Хасково  дружеството е успяло да възстанови електрозахранването за няколко село, основно в общини Минерални бани и Харманли.

М. Манолова

 

Източник: Haskovo.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини