От х:

Днес в x:

6 °C

Енергото гази в преспи и язовири, много села още без ток

Екип на ЕVN влезе с лодка в язовир Мандра, за възстанови захранването

При изключително тежки условия работят четвърто денонощие екипите на EVN и Електроенергийния системен оператор за възстановяване на ел.захранването в Югоизточна България.

На разположение са общо 158 аварийни екипа. Към момента са установени общо 130 счупени железорешетъчни и железобетонни стълба от електроразпределителната мрежа.

В хасковска област без ток са 8 села в Минерални бани, частично 10 ивайловградски села, а съвсем без ток 

нБелополци, Бубино и Черничино. Без вода, поради липса на ток, остава село Черничино, 14 села в община Хасково, 2 са без електрозахранване в община Димитровград, 17 в Стамболово и 2 в община Любимец.

Положението в Хасковски регион обаче е сравнително леко в сравнение с областите Кърждали и Смолян.

Проблемът, който създаде вчера пречупен като вафлена коричка от тежкия сняг 110-киловолтов стълб край Хасково, е отстранен. „Подали сме напрежение към всички подстанции в хасковски регион“, уточни шефът на „Електроенергийният системен оператор - Мрежови електропреносен район -Хасково“ инж. Тошо Тодоров. Оттук натататък проблемите са по жиците с ниско и средно напрежение, уточни инж. Тодоров

В област Хасково възстановителните усилия са насочени към електропровод, захранващ села в района на хасковски Минерални Бани, където има множество счупени стълбове и паднали проводници, съобщиха от EVN. Засега обаче няма конкретни срокове, в които засегнатите села в областта ще имат ток. Всичко зависи от достъпа до терените с проблемните зони, посочиха от електроразпределителното дружество.

Голяма част от екипите на ЕСО-Хасково са мобилизирани да помагат за отстраняването на авариите в Кърджалийско. Заедно с хасковските екипи в района на Ардино днес са и колегите им от Варна, Бургас, Горна Оряховица, Стара Загора и Русе. Усилията в момента са насочени към аварирал електропровод в Ардино.

„Положението е много тежки. Разполагаме с високопроходима техника, която ни предостави ГЗ, но въпреки това вървим в колона по един и носим с километри материалите на гръб до авариралите съоръжения. На места снежните преспи достигат до 2 метра. Когато отстраним повредата тук, ще можем да вървим и към проблемните зони в Смолян“, разказа по телефона за haskovo.net инж Тодоров, който е на място с хората си в Ардино.

М. Манолова

Източник: Haskovo.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта

Хороскоп за 07.03.2021

Хороскоп за Овен

Овен
Авторитетът, с който се ползвате ще разшири възможностите пред вас в бизнес и професионален план. В реализацията на целите си ще ви се наложи да правите компромиси, но няма да съжалявате. И с право, в замяна ще получите удовлетворяващи ви условия. Някой, с когото имате неизяснени отношения ще поиска обяснение.
07 мар 2021

Хороскоп за Телец

Телец
Ще ви въвлекат в спор, към който е по-добре да запазите неутралитет. На по-късен етап това ще ви донесе предимство, за това бъдете далновидни. Добри новини, свързани с бизнеса или службата, или отнасящи се до нова заетост. Домашен ремонт може да погълне от времето ви, но не се противете.
07 мар 2021

Хороскоп за Близнаци

Близнаци
Високите ви изисквания налагат да не спирате в развитието си, в професионален и личен план. Добрите ви контакти ще са ви от полза при търсене на повече информация по интересуващ ви въпрос. Културни интереси ще ви отведат на интересно място, сред хора, споделящи общи вълнения.
07 мар 2021

Хороскоп за Рак

Рак
Денят ви ще премине без изненади и ще успеете да се подготвите за предстояща изява. Настроението ви ще се подобри и това ще се отрази на всички около вас, ставайки по-добри, усмихнати и услужливи. Пътуванията ще преминат без излишни главоболия и с добри резултати, ако са свързани със срещи и работа.
07 мар 2021

Хороскоп за Лъв

Лъв
Обзети сте от ентусиазъм и горите от желания за действие. Добре ще е, ако обедините усилията си с тези на хората около вас. Можете да се надявате на успех следобед, когато имате по-благоприятни шансове да достигнете до цел. Занимават ви и личните проблеми на ваш близък. Може би наистина ще му помогнете.
07 мар 2021

Хороскоп за Дева

Дева
Очаква ви доста разнородна и интересна работа днес. Може би ще се наложи да се справяте в ситуация непривична за ежедневните ви занимания и това ще се окаже много полезно за в бъдеще. Ако се реализирате в деловата сфера денят може да ви донесе и перспективна възможност за инвестиции, което в кратък срок ще се отрази много благотворно на материалното ви положение.
07 мар 2021

Хороскоп за Везни

Везни
Съобразявайки се с обстоятелствата, ще си наложите повече тъпение в общуването с колегите и всички около вас. Прецизността, с която работите ви носи добри резултати и в същото време трупате емоционално и физическо напрежение, което ако не бъде овладяно, може да доведе до нежелани последствия.
07 мар 2021

Хороскоп за Скорпион

Скорпион
Може да се каже, че днес е един от вашите дни. Успехът ви в службата ще бъде нещо естествено днес, като няма да закъснеят и новини за повишения или добри материални и лични печалби. Сякаш сте полетели на ангелски крила. Е, напоследък доста се потрудихте и сега намерете подобаващ начин за веселба и почивка. Няма да ви липсва добра компания от верни другари.
07 мар 2021

Хороскоп за Стрелец

Стрелец
Нови развития или непредвидени обстоятелства могат да променят намеренията ви, най-вече в служебен план. Нови срокове, по-спешни задачи или неотложно пътуване ще ускорят темпото. Проявете разбиране и с работата си покажете, че сте над дребните и незаслужаващи внимание нечии капризи.
07 мар 2021

Хороскоп за Козирог

Козирог
Когато се чувствате добре и във форма, на всички около вас им е приятно. Настроението и самочувствието ви се нуждаят от оздравяване. Обърнете внимание на онези неща, които ви причиняват болка и ви правят унили. Дистанцирайте дразнителите, починете си от всякакви грижи, потърсете приятни за душата и тялото ви занимания.
07 мар 2021

Хороскоп за Водолей

Водолей
Настроението ви днес едва ли ще е върхово, за което няма конкретна причина. За да се разбирате с околните обаче, постарайте се да владеете емоциите си и да не пресичате ентусиазма на хората, които го проявяват. В личен план ще бъдете изненадани от констатация на ваш близък, която доста ще ви накара да се замислите.
07 мар 2021

Хороскоп за Риби

Риби
Идващите дни ще ви натоварят с отговорности и повече ангажименти. Гледайте днес да си починете, като оставите и на другите да се включат в домашната работа. Децата ще следват своите желания и това ще ви кара да се съобразявате с тях. Повече мислете за здравето си, има какво да промените в режима си на хранене.
07 мар 2021
Последни новини