От х:

Днес в x:

7 °C

Съсед вади закъсалата родилка от Куба, от 112 отказали помощ

Съседка извадила бременната Невена, когато тази сутрин жената тръгнала да ражда

Съседка, разбрала за критичното положение на блокираната от снега родилка Невена Благоева се притече спешно на помощ на жената тази сутрин, когато водите на бъдещата майка изтекли. Днес бе термина на Невена, а най-големия проблем бе че нито линейка нито друга лека кола можеше да влезе/излезе от уличките на непочистената вилна зона Куба. След публикуването на статията в Haskovo.net вчера, съседката Маринела Николова изпратила СМС на съпруга Радослав, с който му предложила помощта си. Имала високо проходим джип. Тази сутрин помощта й била животоспасяваща.

Около 5 часа родилката получава контракции. Мъжът и Радослав Благоев звъни на пожар на спешният телефон откъдето след кратка консултация на възможностите му заявяват, че към момента нищо не могат да направят. Тогава Радо се свързва с Маринела. Жената незабавно праща съпруга си с огромната Тойота, която издърпва „като кътник“ Пежото на Благоеви по снежния път. Нататък било лесно, Радо настъпил газта и откарал скоростно жена си до Пловдив. Към момента Невена е на системи и чака влизането си в родилна зала на УМБАЛ „Свети Георги“.

„Искам да благодаря на Маринела за реакцията. От нея зависеше животът на детенцето ми“ сподели по телефона развълнувания бъдещ татко. „Ако трябваше да разчитам на държавата не ми се мисли“ допълни без злоба той. По думите му явно спасителните служби са запомнили проблема му защото към 9 му звъннали и го питали има ли нужда от помощ. Сега вече били готови. Съжалявам че нещата не се развиха според тяхното разписание, допълни иронично мъжът, който вече бе загърбил яда и нервите в очакване на щастливото събитие.

Г.Христов

П.П. Около обяд се е родило и детенцето на Радослав и Невена. Те имат момиченце. Да е живо и здраво!

Държавата се оказа непригодна както да изчисти улицата, така и да помогне на майката и бебето й
Източник: Haskovo.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта (1)

 • 1
  El
  elena 85
  2 0
  17:15, 10 мар 2015
  Breaking news......every day ;):):)

Хороскоп за 04.03.2021

Хороскоп за Овен

Овен
Създавате добри взаимоотношения с хората от обкръжението ви и това ви помага да разширите обхвата на интересите си. Ще спечелите, ако запазите позициите си независимо от трудностите и подготвите следващите си изяви. Други ще бъдат принудени да търсят нова работа, заради невъзможността да продължат на досегашната си.
04 мар 2021

Хороскоп за Телец

Телец
Ще се заемете с важните си задачи, но не са изключени и изненади, които да наложат промяна в плановете ви. Денят е свързан и с развития от личен характер, ще имате придобивки и срещи с хора, към които храните очаквания по интересуващ ви въпрос. С колегите си бъдете общителни, но не разкривайте пред тях интимния си живот.
04 мар 2021

Хороскоп за Близнаци

Близнаци
Ако представите аргументирано и по достъпен начин намеренията си, няма да се затрудните в изпълнението им. Овладени и без излишна показност, ще работите по текущите си задачи, едновременно с това договаряйки и условия по предстоящи проекти. Решаване на финансов въпрос и добри очаквания за предстоящите дни.
04 мар 2021

Хороскоп за Рак

Рак
Коректното ви поведение ще се оцени от хората, с които си сътрудничите, и в замяна ще получите същото. Не се притеснявайте излишно за проблем, касаещ близък човек. Ще съумее да се справи сам, а ако поиска помощ – не му отказвайте. Парични вложения ще ви накарат да потърсите съвет от хора, занимаващи се с инвестиции.
04 мар 2021

Хороскоп за Лъв

Лъв
И творческите и професионалните ви амбиции ще намерят реализация днес. Не се колебайте да се обграждате със сътрудници, защото те ще се окажат от решаваща роля при един служебен проблем, който ще доведе до финансов успех. Едно запознанство е възможно да прерасне в голяма любов.
04 мар 2021

Хороскоп за Дева

Дева
Ще се погрижите за детайлите в работата си, за да елиминирате изненадите и постигнете очакванията си. Благодарение на организираността и предвидливостта ви, средствата ще ви стигнат за всичко, което планирате. Занимаващите се с бизнес ще реализират търговска сделка или доведат споразуменията с клиенти и партньори до предстояща такава.
04 мар 2021

Хороскоп за Везни

Везни
Ще проявите сърдечност и разбиране в отношенията си с околните. Каквито и да са причините, те ви правят по-добри и социално ангажирани, което ви отличава в сивотата на деня. Ще постигнете намеренията си, не спирайте, а работете в същия дух. Дипломатическите ви умения отново ще се проявят.
04 мар 2021

Хороскоп за Скорпион

Скорпион
За някои от вас работа ще продължи и то с придобивки. Ще постигнете това, за което се борите, като оставате доволни. Погрижете се за близките си, те очакват това от вас. По отношение на личните си амбиции е добре да посветите в тях и партньорите си, ако имате такива.
04 мар 2021

Хороскоп за Стрелец

Стрелец
Запазете съмненията за себе си, защото липсата на информираност може да ви подведе. Финансовите ви успехи ще зависят от това, доколко добре ще изиграете картите си. Предстоящо събитие ви зарежда с вълнения, но и с известно притеснение. Мълчанието ви може да се изтълкува двузначно.
04 мар 2021

Хороскоп за Козирог

Козирог
Някои от вас ще се занимават с организационни въпроси, свързани с работата им. Имате възможност да работите на спокойствие и да напреднете наистина много. Не се отказвайте от идеята, дадена ви от ваш близък. Впоследствие ще откриете безспорни предимства и възможности за в бъдеще.
04 мар 2021

Хороскоп за Водолей

Водолей
Тревогите ви, свързани с близък човек ще отпаднат. Нещата около него започват да се развиват в благоприятна светлина и това внася спокойствие в семейството. Благодарение на последователните си действия имате шанс да реализирате отдавна планувано начинание.
04 мар 2021

Хороскоп за Риби

Риби
Денят ще премине изцяло под знака на деловите ви успехи. Усетът ви за изгодни инвестиции ще ви открие добра възможност да увеличите финансовото си състояние. С помощта на нови партньори ще укрепите позициите си в избраната от вас сфера на действие.
04 мар 2021
Последни новини