От х:

Днес в x:

Бедствено положение в Ивайловград, бременна отказа болницата

След община Минерални бани, където беше обявено бедствено положение вчера по обед, от снощи то важи и за Ивайловград. Решението е взето на заседание на Кризисния щаб късно вечерта.

В заповедта си кметът Диана Овчарова отбелязва, че заради обилния снеговалеж на 6 и 7 март има усложнената обстановка през последните 4 денонощия.

Четири дни в части на 10 села няма ток, прекъснати са комуникациите със селата по посока Ивайловград-Крумовград.

Има подаден сигнал от кмета на с.Белополци от 9 март,че в селото има жена, на която й предстои раждане в близките дни.

В с. Железино вчера е изпратен екип на Спешна помощ, конвоиран заради тежките зимни условия от  екипи на пожарната и почистващата фирм,  по сигнал, че има родилка с насрочено планово секцио за деня. При пристигането на екипите на място обаче жената отказала да бъде транспортирана и хоспитализирана.

В община Минерални бани продължава обявеното вчера бедствено положение.

В община Хасково 14 села са без ток, 2 са без електрозахранване в община Димитровград, 8 – в Минерални бани, 17 в Стамболово и 2 в община Любимец. 6 села в община Стамболово и 2 в община Харманли са без вода. Екипи работят непрекъснато по отстраняване на повредите по електропреносната мрежа и възстановяване на водоподаването.

Обявената вчера дървена ваканция за 10 училища в региона, днес тя отпада само за едно. Школниците от с. Малево вече са по класните стаи.

М. Манолова

 

 

Източник: Haskovo.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини