От х:

Днес в x:

58 села без ток, затворени пътища. Синоптиците: Ще вали поне до неделя вечер

Сняг ще вали през целия ден днес, през нощта, едва в неделя привечер се очаква да спре. Това гласи прогнозата на хасковските синоптици. Според техните данни до 11 часа днес снежната покривка е 35 сантиметра и продължава да натрупва. Улиците в Хасково са трудно проходими, включително централните булеварди, има много паднали дървета, които са скъсали жици и кабели.

Добрата новина е, че през нощта температурите няма да паднат по-ниско от минус един, допълват синоптиците. Според тях в неделя снеговалежът постепенно ще отслабва, но се очаква да спре едва привечер.

58 села в хасковско са без ток, след като заради тежкия сняг са станали аварии, съобщиха от областната администрация, като уточниха, че обстановката е динамична и данните са към 12 часа. Към момента екипи на ЕVN работят по отстраняването им. Снегът в региона вали интензивно вече повече от 12 часа. Затворени за тежкотоварни автомобили са пътища в хасковско. Непроходими са двете отсечки между Хасково и Кърджали – през Николово и през Маслиново - Мост, както и пътят през Сименовград за Гълъбово. Камионите изчакват отстрани на пътя.

От "Златно руно" съобщиха за Haskovo.net, че автобусите на градския транспорт ще се движат с неделно разписание заради тежката обстановка.
Рано тази сутрин десетки автомобили аварираха в преспите. Сред тях и линейка със сърдечно болен мъж, която пътувала от хасковското село Нова Надежда към областния град. 2 пожарни коли придружиха спешния екип и линейката пристигна успешно.
Тир се завъртя и на път Е-80. Заради инцидента движението по международния път е затворено. Заради тежкия сняг има и паднали дървета в цялата област.
Наблюдава се и повишение на речните нива в хасковско. Река Мартинка прелива през една от скъсаните диги край Димитровград. Там дежури екип. Река Марица в Свиленград е вдигнала нивото си с 1 метър, но има още 2 до критичния максимум. Високо е и нивото на язовир Студен Кладенец, като по-късно днес се очаква да започне да прелива през преливника.

Тодор Кръшков

Източник: Haskovo.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта (2)

  • 1
    Go
    gost
    1 -3
    14:46, 7 мар 2015
    Имали информация дали пътят Хасково Димитровград е отблокира
  • 2
    ™*
    ™*INFINITY*™_ФАНТОМ_
    5 -1
    15:09, 7 мар 2015
    emi pak go izberete toq kmet nai skypiq grad sme a nqma organizaciq za 4istene na pyti6tata
Последни новини