От х:

Днес в x:

Ловец сбърка циганин с дивеч, пълни го с олово

48-годишен бе прострелян по време на лов

Симеоновградчанин напълнил крака на местен циганин с оловни сачми по време на ловен излет навръх деня на винения светия Трифон Зарезан. 59-годишния Николай Фералиев решил да почне запразняването с чифте в ръка и тръгнал с колеги на ловен обход в местността „Старите лозя“ край Симеоновград. Малко след 2 часа нещо изшумоляло в храсталаците и понеже кучетата вече били вдигнати, ловеца помислил че става дума за дивеч. Последвал изстрел, след който обаче животно не било открито, само малко кръв.

На пътя на сачмите се оказал нарицателния за Симеоновград циганин с прякор Фарабундо. 48-годишния ром бил от безобидните в иначе многобройната популация на етноса в града. Фарабундо не крадял /много/ нито се забърквал в скандали. Имал говорен дефект и почти не му се разбирало какво говори. След като се измъкнал накуцващ от гората започнал неразбираемо да вика на първите срещнати, че има дупка. Позналите го минувачи решили че има дупка в съборетината, където живеел и чак после станало ясно, че е по десния крак на Фарабундо.

Пострадалият бил откаран по спешност в хасковската МБАЛ, където извадили сачмите от коляното му и го превързали. Човечецът толкова трогнал и лекарите с несретата си, че един от тях му дал 10 лв да се прибере до Симеоновград. Куцукащият Фарабундо обаче изтървал автобуса и тръгнал пеш! Същият ден обаче късметът бил с него-пътуващ към Симеоновград качил на стоп ранения ром и го стоварил пред дома му в града на Марица.

Що се отнася до ловецът, установило се, че пушката му била напълно законна, а ловния излет разрешен. Оръжието все пък биело иззето, като по случая е образувано досъдебно производство.

В Симеоновград обаче веднага тръгнаха слухове, че нещата имат и друга страна. Враждата на Фералиев с ромската Махала в Симеоновград е отдавна, като тя се ожесточи още повече през юни миналата година. Тогава 4 ромчета с още толкова възрастни отвлякоха и пребиха до смърт обученото Гонче на ловеца. Тогава Чуката, както е известен бившия председател на ловната дружинка на Симеоновград, се зарече да отмъсти, независимо от закона. Според друга версия пък инцидентът от 14-ти станал след като група роми влезли да крадат в имот на Чуката. Той искал да ги сплаши, но неволно ранил един от тях. За тези версии обаче няма доказателства. Полицията разследва ловен инцидент.

Г.Христов

Източник: Haskovo.NET

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта (4)

  • 1
    Di
    divec
    88 -8
    13:43, 16 фев 2015
    Emi te sa si divech mangal djagal = chakal se divo kuche
    • Тр
      Треева
      94 -9
      13:58, 16 фев 2015
      Така си е, вреден дивеч, който не става за ядене.
  • 2
    Qd
    qdfvdb
    76 -10
    14:10, 16 фев 2015
    Защо да сте потресени от заглавието?******* викат на циганите по целия свят,но само тук се възмущавате като някой ги нарече така.И много пъти се случва да думнат някой по погрешка.Нормално да е заглавието,че е объркан с дивеч...
  • 3
    По
    Порчо
    78 -10
    14:16, 16 фев 2015
    Ама не го е сбъркал! Дивеч си е! Това че ходи на два крака, не го прави човек. Той и щъркелът ходи на два крака, ама е птица.
Последни новини