От х:

Днес в x:

Доставят 1600 фазана за разселване в Хасковско

    Близо 1600 фазана ще бъдат доставени за разселване на територията на хасковското Сдружение „Ловно-рибарско дружество“. Доставката на птиците започна от вчера и ще продължи до утре.

    Пернатите са предназначени за около 25 волиера, изградени доброволно на територията на СЛРД-Хасково. Днес бяха доставени фазани за три ловни дружинки. Първата доставка беше от 180 птици в хасковското село Стамболийски. Птици бяха предвидени и за селата Книжовник и Мандра.

    Фазаните са на над 90 дни и са от стопанство в Ямбол. След доставката им, те трябва да престоят минимум 15 дни във волиерите, които наподобяват близка до реалната среда. В Стамболийски птиците ще останат за доотглеждане за по-дълъг период малко повече с цел адаптация - 2-3 месеца, след което ще бъдат пуснати в природата. Това е трета доставка на птици във волиера в хасковското село.

    Птиците са осигурени по програма на Националния ловно-рибарски съюз и хасковското сдружение, каза председателят на местната структура Желязко Живаков. Той поясни, че целта на разселването на птиците е увеличаване на дивечовата популация на територията на СЛРД-Хасково.

    Ловният сезон за дребен дивеч ще бъде открит на 14 август 2021 г. В тази връзка Живаков уточни, че всички дружинки са предупредени да спазват изискванията за пожарна безопасност, както нормите за ползване на оръжията. По време на излета не трябва да се употребява алкохол. Ще бъдат извършвани проверки за спазване на всички изисквания.

    Анета Кутелова

    Източник: Haskovo.NET

    Facebook коментари

    Коментари в сайта (1)

    Последни новини