От х:

Днес в x:

4 °C

Присъдата на Анастас за убийството на Джоко – следващия петък

Анастас Симеонов в съда

Анастас Симеонов от Хасково ще чуе присъдата си за убийството на Георги Канев – Джоко следващия петък. Днес делото стигна до своя финал, но по предложение на прокурора Георги Гешев пледоариите на обвинението и адвокатите се отложиха за 6 февруари. Тогава трябва да бъде произнесена и присъдата на двамата подсъдими – Анастас и приятелката му Ваня Лилянова, обвинена в помагачество и укриване на доказателства.

Джоко намери смъртта си в първите часове на 2013-а година в дома на Анастас. След това тялото му бе хвърлено от мост между селата Пчелари и Маджари.

Днес в съдебната зала бяха изслушани обясненията на Анастас и Ваня. По-късно съдът назначи очна ставка на всеки от тях с хасковлията Личко Петров, който им помагал да изнесат тялото от дома на Анастас на пл. “Свобода” и да го изхвърлят от моста.

Анастас повтори тезата си, че Ваня Лилянова е сложила жълто хапче в бирата на Джоко в новогодишната нощ и това, в съчетание с голямото количество алкохол, е довело до смъртта му. Според Ваня Лилянова пък самият Анастас му дал хапчето, защото Джоко се оплакал от главоболие. Но объркал лекарствата. Джоко пил лепонекс – силно упойващо вещество, “давано на луди”, по израза на Анастас. То било изписано на самия него през 2007 година, когато лежал за психически проблеми. Когато го пускали в отпуска за няколко дни, му давали опаковки от него да ги пие вкъщи.

Анастас и Ваня поддържаха версията, че когато закарали трупа на Джоко до моста, при опита си да го провре под мантинелите, Личко удрял тялото с дебел клон и камъни. Самият Личко обаче категорично отхвърли пред съда тази версия. В показанията му имаше и други, по-дребни разминавания с версиите на Анастас и Ваня.

След приключването на съдебното дирене и обвинението, и защитата бяха единодушни, че имат нужда да се запознаят на спокойствие с протокола от днешното съдебно заседание, както и да се подготвят за пледоариите си. Съдът уважи мнението им и насрочи следващото заседание на процеса за 6 февруари.

Тодор Кръшков

Ваня Лилянова
Източник: Haskovo.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта

Хороскоп за 27.02.2021

Хороскоп за Овен

Овен
Не проявявайте самоинициатива там, където са нужни колективни действия, ако искате да го приключите добре и в срок започнатото.Доверете се на партньорите си, говорете за намеренията си и търсете мнението им по всички общи въпроси. Вечерта ви ще е различна, но не неприятна. Ще забравите за грижите и ще се заредите с много положителни емоции.
27 фев 2021

Хороскоп за Телец

Телец
Постепенно се приближавате към целта си и не е изключено точно днес да я постигнете. Упоритата ви работа и непоколебимата увереност в успеха най-после ще бъдат удовлетворени. Не пропускайте да отбележите и подкрепата, която ви оказват най-близките ви хора. Покажете им своята признателност с недвусмислен жест.
27 фев 2021

Хороскоп за Близнаци

Близнаци
Не допускайте натовареността ви днес да попречи на вече уговорени срещи с приятелите ви. Финансовите резултати от дейността ви може да не са в границите, които предвиждате, но ще ги имате. Каквито и да са даденостите, предстоят ви хубави моменти. Има на какво да се радвате, ако не го виждате, жалко за вас.
27 фев 2021

Хороскоп за Рак

Рак
Дистанцирайте се от всякакви дразнители и си осигурете творческа атмосфера край вас. Пред следващата седмица ви очаква разработването на определен проект, който започвате от днес. Сътрудниците ви ще останат удовлетворени от предложение, което правите и с готовност ще се включат в задачата.
27 фев 2021

Хороскоп за Лъв

Лъв
Притесненията ви ще отпаднат и ще получите повече, отколкото сте очаквали. Едно ново начало ще промени отговорностите ви, като по-голяма част от тях ще се трансформират в нови. Ще създавате перспективни връзки и ще общувате с хора, които ще са ви от полза. Ще се радвате на добро настроение и ще успеете да направите и някой друг щастлив.
27 фев 2021

Хороскоп за Дева

Дева
Търпението е ключа към успеха ви днес. С каквато и работа да се захващате, бъдете толерантни към другите и избягвайте конфликтите. Това ще ви спести време и доста главоболия. Постигате добри резултати в дейност, която сте си поставили като цел. Децата ще ви донесат радостни вълнения с успехите си.
27 фев 2021

Хороскоп за Везни

Везни
Разчупете леда в сърцето си, приемете любовта и загърбете всякаква злоба, завист и омраза. В професионален план нещата ви ще вървят блестящо, което ще предизвика доволство у вас. Направете малък подарък на любимия си човек, този жест на внимание ще подобри отношенията ви. Задръжте това топло усещане колкото се може по-дълго.
27 фев 2021

Хороскоп за Скорпион

Скорпион
Амбицирани сте да постигнете мечтата си. Високите ви цели изискват и смелост, която очевидно не ви липсва. При затруднения не се колебайте да потърсите подкрепа. Настроението ви ще е приповдигнато и от вътрешното ви усещането за нещо вълнуващо и хубаво. Споделете го с любимите си хора и нищо няма да го помрачи.
27 фев 2021

Хороскоп за Стрелец

Стрелец
Не се плашете, ако днес в дома ви е малък хаос. Просто подходете с разбиране на неспокойствието на вашите близки и се опитайте да им помогнете, доколкото ви е възможно. Ако имате възможност да работите - направете го, няма да съжалявате. Имате твърде много енергия и най-разумно ще е да я оползотворите.
27 фев 2021

Хороскоп за Козирог

Козирог
Изразявайки увереността си, печелите привърженици и работата ви спори. Ще разширите възможностите си в бизнеса, ако откриете върху какво още да концентрирате енергията си. Ще ви предложат съдружие и ще споделите надеждата на някой за по-добро бъдеще. Любовта е до вас и ви вдъхновява.
27 фев 2021

Хороскоп за Водолей

Водолей
С роднини ще се радвате на придобивки и приятни вести. В бизнес-отношенията и общите начинания е добре да синхронизирате действията с партньорите си, за да ускорите развитията в своя полза. Високите ви амбиции ще ви мотивират да поемете повече отговорности, но с ясна цел - печалба.
27 фев 2021

Хороскоп за Риби

Риби
Ако говорите за това, което интересува другите, и двете страни ще спечелят. Това е особено важно за тези от вас, които си търсят работа. Опитайте се да убедите работодателя си, че квалификацията която притежавате, ще ви позволи да допринесете за личния си успех и за този на фирмата му.Денят ви ще бъде слънчев, само малко повече хъс и ще успеете.
27 фев 2021
Последни новини