От х:

Днес в x:

8 °C

Трета сливица е ахилесовата пета на хасковлии

Третата сливица е най-честия проблем с който се сблъсква д-р Меджидиев


Третата сливица и въобще проблемите в носогърления тракт са ахилесовата пета на хасковлии. Пациенти с подобни проблеми формират непрестанния наплив пред кабинета на софийското УНГ светило доцент д-р Асен Меджидиев при визитите му в хасковската МБАЛ. Шефът на клиниката по „Уши, нос и гърло“ на Пирогов идваше буквално всяка събота и винаги имаше опашки, въпреки дължимите 40 лв за преглед. Месечно през ръцете на доктора минаваха между 50 и 70 пациенти, повечето от които деца. А мнозинството от тях с проблеми на третата сливица. Рудиментарният орган няма съществено значение за опазване от инфекции, но пък има навика често да се възпалява, което поражда постоянни болки и хрема. В по-лошия възпалителен вариант - ангини. Конвенционалната лекарска мъдрост от близкото минало изискваше превантивна операция по премахване, но сега има и много междинни форми на лечение, обяснява самият доцент. При чести гнойни процеси обаче има риск от хронифициране на заболяването и последици върху ушите, вътрешните органи, гласните струни, дори деформация на небцето. Което изисква постоянно следене. Заради несекващите проблеми на местните пациенти, Меджидиев ще е чест гост в Хасково и през 2015-та година, горе долу със същия интензитет - всяка събота, освен ако няма належащи операции в София. За всяко идване местните пациенти ще бъдат надлежно уведомени, обещават от болницата, откъдето препоръчват предварително записване на тел. 0882 981 512 заради големия интерес. Може и на стационарните телефони на болницата.

Продължават посещенията и на доцент д-р Румен Кастелов. Софийският ортопед компенсира недостатъчните /по думите на самите хасковлии/ ортопеди в града. Тук 90 % от пациентите са със стари или влошени травми. Все повече се увеличават посещенията и при проф. Неделчо Гергелчев, неврохирург. Оплакванията, с които той се справя, са съсредоточени в следващото слабо място на хасковлии - кръста. Радикулите, протрузии, дископатии и дискови хернии са най-честите заболявания, констатирани в неговия кабинет. Кастелов и Гергелчев ще преглеждат всеки последен петък на месеца в кабинети на Спешно отделение, като и за тук е желателно записване. Меджидиев ще преглежда в отделението по УНГ, където, ако е необходимо, ще извършва операции.

Г. Христов

Източник: Haskovo.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта (3)

 • 1
  10
  100
  1 0
  13:41, 21 яну 2015
  Голяма реклама! Защо не работят с направления за специалист?
 • 2
  10
  100
  0 0
  13:41, 21 яну 2015
  Голяма реклама! Защо не работят с направления за специалист?
 • 3
  Ма
  Мария_1421846390
  1 -2
  15:15, 21 яну 2015
  Не вярвайте на този доктор Меджидиев. Преди две години каза , че моято дете има трета сливица и , че трябва да я махнем. Когато отидохме в Пловдив до доктор Дойков в Каспела се оказа , че детето няма трета сливица.

Хороскоп за 07.03.2021

Хороскоп за Овен

Овен
Авторитетът, с който се ползвате ще разшири възможностите пред вас в бизнес и професионален план. В реализацията на целите си ще ви се наложи да правите компромиси, но няма да съжалявате. И с право, в замяна ще получите удовлетворяващи ви условия. Някой, с когото имате неизяснени отношения ще поиска обяснение.
07 мар 2021

Хороскоп за Телец

Телец
Ще ви въвлекат в спор, към който е по-добре да запазите неутралитет. На по-късен етап това ще ви донесе предимство, за това бъдете далновидни. Добри новини, свързани с бизнеса или службата, или отнасящи се до нова заетост. Домашен ремонт може да погълне от времето ви, но не се противете.
07 мар 2021

Хороскоп за Близнаци

Близнаци
Високите ви изисквания налагат да не спирате в развитието си, в професионален и личен план. Добрите ви контакти ще са ви от полза при търсене на повече информация по интересуващ ви въпрос. Културни интереси ще ви отведат на интересно място, сред хора, споделящи общи вълнения.
07 мар 2021

Хороскоп за Рак

Рак
Денят ви ще премине без изненади и ще успеете да се подготвите за предстояща изява. Настроението ви ще се подобри и това ще се отрази на всички около вас, ставайки по-добри, усмихнати и услужливи. Пътуванията ще преминат без излишни главоболия и с добри резултати, ако са свързани със срещи и работа.
07 мар 2021

Хороскоп за Лъв

Лъв
Обзети сте от ентусиазъм и горите от желания за действие. Добре ще е, ако обедините усилията си с тези на хората около вас. Можете да се надявате на успех следобед, когато имате по-благоприятни шансове да достигнете до цел. Занимават ви и личните проблеми на ваш близък. Може би наистина ще му помогнете.
07 мар 2021

Хороскоп за Дева

Дева
Очаква ви доста разнородна и интересна работа днес. Може би ще се наложи да се справяте в ситуация непривична за ежедневните ви занимания и това ще се окаже много полезно за в бъдеще. Ако се реализирате в деловата сфера денят може да ви донесе и перспективна възможност за инвестиции, което в кратък срок ще се отрази много благотворно на материалното ви положение.
07 мар 2021

Хороскоп за Везни

Везни
Съобразявайки се с обстоятелствата, ще си наложите повече тъпение в общуването с колегите и всички около вас. Прецизността, с която работите ви носи добри резултати и в същото време трупате емоционално и физическо напрежение, което ако не бъде овладяно, може да доведе до нежелани последствия.
07 мар 2021

Хороскоп за Скорпион

Скорпион
Може да се каже, че днес е един от вашите дни. Успехът ви в службата ще бъде нещо естествено днес, като няма да закъснеят и новини за повишения или добри материални и лични печалби. Сякаш сте полетели на ангелски крила. Е, напоследък доста се потрудихте и сега намерете подобаващ начин за веселба и почивка. Няма да ви липсва добра компания от верни другари.
07 мар 2021

Хороскоп за Стрелец

Стрелец
Нови развития или непредвидени обстоятелства могат да променят намеренията ви, най-вече в служебен план. Нови срокове, по-спешни задачи или неотложно пътуване ще ускорят темпото. Проявете разбиране и с работата си покажете, че сте над дребните и незаслужаващи внимание нечии капризи.
07 мар 2021

Хороскоп за Козирог

Козирог
Когато се чувствате добре и във форма, на всички около вас им е приятно. Настроението и самочувствието ви се нуждаят от оздравяване. Обърнете внимание на онези неща, които ви причиняват болка и ви правят унили. Дистанцирайте дразнителите, починете си от всякакви грижи, потърсете приятни за душата и тялото ви занимания.
07 мар 2021

Хороскоп за Водолей

Водолей
Настроението ви днес едва ли ще е върхово, за което няма конкретна причина. За да се разбирате с околните обаче, постарайте се да владеете емоциите си и да не пресичате ентусиазма на хората, които го проявяват. В личен план ще бъдете изненадани от констатация на ваш близък, която доста ще ви накара да се замислите.
07 мар 2021

Хороскоп за Риби

Риби
Идващите дни ще ви натоварят с отговорности и повече ангажименти. Гледайте днес да си починете, като оставите и на другите да се включат в домашната работа. Децата ще следват своите желания и това ще ви кара да се съобразявате с тях. Повече мислете за здравето си, има какво да промените в режима си на хранене.
07 мар 2021
Последни новини