От х:

Днес в x:

Трета сливица е ахилесовата пета на хасковлии

Третата сливица е най-честия проблем с който се сблъсква д-р Меджидиев


Третата сливица и въобще проблемите в носогърления тракт са ахилесовата пета на хасковлии. Пациенти с подобни проблеми формират непрестанния наплив пред кабинета на софийското УНГ светило доцент д-р Асен Меджидиев при визитите му в хасковската МБАЛ. Шефът на клиниката по „Уши, нос и гърло“ на Пирогов идваше буквално всяка събота и винаги имаше опашки, въпреки дължимите 40 лв за преглед. Месечно през ръцете на доктора минаваха между 50 и 70 пациенти, повечето от които деца. А мнозинството от тях с проблеми на третата сливица. Рудиментарният орган няма съществено значение за опазване от инфекции, но пък има навика често да се възпалява, което поражда постоянни болки и хрема. В по-лошия възпалителен вариант - ангини. Конвенционалната лекарска мъдрост от близкото минало изискваше превантивна операция по премахване, но сега има и много междинни форми на лечение, обяснява самият доцент. При чести гнойни процеси обаче има риск от хронифициране на заболяването и последици върху ушите, вътрешните органи, гласните струни, дори деформация на небцето. Което изисква постоянно следене. Заради несекващите проблеми на местните пациенти, Меджидиев ще е чест гост в Хасково и през 2015-та година, горе долу със същия интензитет - всяка събота, освен ако няма належащи операции в София. За всяко идване местните пациенти ще бъдат надлежно уведомени, обещават от болницата, откъдето препоръчват предварително записване на тел. 0882 981 512 заради големия интерес. Може и на стационарните телефони на болницата.

Продължават посещенията и на доцент д-р Румен Кастелов. Софийският ортопед компенсира недостатъчните /по думите на самите хасковлии/ ортопеди в града. Тук 90 % от пациентите са със стари или влошени травми. Все повече се увеличават посещенията и при проф. Неделчо Гергелчев, неврохирург. Оплакванията, с които той се справя, са съсредоточени в следващото слабо място на хасковлии - кръста. Радикулите, протрузии, дископатии и дискови хернии са най-честите заболявания, констатирани в неговия кабинет. Кастелов и Гергелчев ще преглеждат всеки последен петък на месеца в кабинети на Спешно отделение, като и за тук е желателно записване. Меджидиев ще преглежда в отделението по УНГ, където, ако е необходимо, ще извършва операции.

Г. Христов

Източник: Haskovo.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта (3)

  • 1
    10
    100
    0 0
    13:41, 21 яну 2015
    Голяма реклама! Защо не работят с направления за специалист?
  • 2
    10
    100
    1 0
    13:41, 21 яну 2015
    Голяма реклама! Защо не работят с направления за специалист?
  • 3
    Ма
    Мария_1421846390
    1 -2
    15:15, 21 яну 2015
    Не вярвайте на този доктор Меджидиев. Преди две години каза , че моято дете има трета сливица и , че трябва да я махнем. Когато отидохме в Пловдив до доктор Дойков в Каспела се оказа , че детето няма трета сливица.
Последни новини