От х:

Днес в x:

Еврошампионки изгонени от родната зала в Хасково

Габриела и Стефания Стоеви спечелиха общо три европейски титли за България

Еврошампионките на България по бадминтон Стефания и Габриела Стоеви са били натирени от бадминтон-залата в спортен комплекс „Спартак“ при опит да потренират снощи. Едни от най-титулуваните спортисти на Хасково за всички времена дошли с три други момичета, които искали да попрехвърлят перцето с титулуваните си съгражданки. Групата е била готова да си плати за ползването на корта, според установената тарифа. В един момент обаче президентът на Бадминтон-скуош клуб Хасково Пейо Бойчинов им заявил, че трябва да напуснат, пише в сигнал нашият читател Желязко Вълков, който е бивш треньор в клуба:

Вчера от залата по бадминтон президента на клуба Пейо Бойчинов е изгонил сестрите Стоеви, бивши състезателки на клуба и настоящи европейски шампионки,които са си в Хасково за празниците! Обяснението му е, че така е решил управителния съвет! Все едно Григор Димитров да си дойде за три дни и да не му разрешат да играе, защото вече не е член на клуба! Аз като член на клуба искам да знам има ли такова решение на управителния съвет, кога е взето, кои членове от управителния съвет са го гласували и ако е така, какво е основанието им за такова решение!

Разправията станала в присъствието на десетки любители, които били в залата да поддържат формата вечерта в понеделник между 8 и 9 часа. Много от тях заявиха възмущението си освен от нелицеприятната крамола, и от факта, че сестри Стоеви дефакто „се раждат“ като състезателки именно в тази зала и отстраняването им прилича на изгонване от родния им дом. Очевидно в състояние на силен афект по-малката сестра Стефания публикува своето становище по скандала във Фейсбук:

Дойдохме си в нашия роден град Хасково за празниците и решихме да посетим старата зала и да потренираме, като си платим цената за корт. Бяхме допуснати 3 дни без проблем да ползваме корт срещу, естествено, заплатената такса от нас, но днес президента на клуба Пейо Бойчинов ни изгони от залата с обяснението, че състезатели не могат да ползват залата в часовете на любителите (имаше 3 свободни корта). Много бързо забравиха колко години наред се издържаха с парите от нашите успехи, които не бяха никак малко ... РАЗОЧАРОВАНИ СМЕ , ЧЕ СМЕ ИМАЛИ НЕЩО ОБЩО С ТОЗИ КЛУБ ... ДОБРЕ , ЧЕ НАПУСНАХМЕ ТОЗИ КЛУБ ЗА ДА МОЖЕМ ДА ВИДИМ КАКВО ПРЕДСТАВЛЯВА ИСТИНСКИЯ БАДМИНТОН !!!

Потърсени за коментар, от БСК Хасково признаха за инцидента, като го окачествиха като „неприятна грешка“. По думите на Пейо Бойчинов никой не е гонил сестрите дни наред, когато са идвали да тренират, въпреки че това е ставало в часовете за любители, когато кортовете се използват срещу заплащане. По това време там не са се пускали дори състезатели от клуба. Бойчинов обаче не скри, че има личен проблем между хасковските треньори и бившите им възпитанички, след като те демонстративно напуснаха хасковския клуб, отправяйки тежки упреци към треньора си Станимир Бойчинов, бащата на Пейо. Това става през декември 2011-та година, само месец след като Стефани завоюва най-големия успех за хасковския бадминтон с европейската титла от Португалия. На нарочна пресконференция обаче бащата на сестрите Светослав Бояджиев обявява, че има неразрешими проблеми с местния клуб от финансово, спортно-техническо и лично естество, заради които малката му дъщеря е накарана да играе контузена на голямо състезание. Оттогава между двете доскоро партньорски страни цари студена война, нарушавана от взаимни обвинения в „черна наблегодарност“. „Много бързо забравиха как баща ми ги водеше на свои разноски с колата си из Италия и Европа по състезания. И че ги създаде като състезатели“, заяви афектираният Бойчинов-син. По думите му сестрите се държали арогантно и самодоволно при посещенията си в залата, отделно, че не казвали дори едно „здрасти“, и то от любезност към хората, които ги направили звезди. В петък вечерта според Бойчинов скандал е нямало, разправията станала с родителя на едно от децата, дошли да тренират със Стоеви. „После му се обадих /на родителя/ и му казах, че няма проблем да идват, щом искат и уж се разбрахме. Сега обаче разпространяват преувеличени слухове“, заяви Пейо. Той отрече да има решение на управителния съвет, с което се забранява на сестрите да ползват залата.

Че мотивът е личен, си пролича и от изявлението на бащата и мениджър на Габриела и Стефания Стоеви - Светослав Бояджиев. Той изцяло потвърди обстоятелствата от снощния скандал и между другото застана зад едно от най-дразнещите изявления на сестрите - че журналистите трябва да спрат да пишат, че са от Хасково, защото не са! „Все едно са от Марс“, реагират от уязвения хасковски клуб. „Моите момичета още от април 2011-та не тренират под ръководството на Бойчинови. С новия наставник Гюнтер Хубер Стефи спечели европейската титла в Португалия 8 месеца по-късно. После стана за втори път европейска шампионка в Анкара, където грабна и европейската титла на двойки със сестра си. Какви претенции имат от Хасково“, заяви по телефона разгорещеният Бояджиев. Нещо повече, благодарение на Бойчинови и със съдействието на президента на федерацията Пюзант Касабян, на двете момичета е била наложена двугодишна дисквалификация да се състезават за друг български клуб, след като са напуснали хасковския. Сега шампионките тренират и играят в Дания. Опитът им да се разтъжат в Хасково с перце в ръка, донесъл унизителния резултат.

Г. Христов

В момента обаче девойките тренират за датски клуб...
След разрива от декември 2011-та година огласен публично от техния баща Светослав Бояджиев
Със Станимир Бойчинов във времето, когато момичетата твърдяха, че дължат всичко на треньора си
Източник: Haskovo.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта (30)

  • 1
    Ем
    Емил
    61 -86
    18:11, 30 дек 2014
    Коментарът е скрит заради голям брой отрицателни гласове. За да видите коментара натиснете тук
  • 2
    Ze
    zelen4uk4e
    45 -6
    19:16, 30 дек 2014
    Държа да знам собствеността на въпросната зала на въпросния клуб ли е или е дадена да се ползва нещо всички са го ударили на бащиния в този град господа нека не бъркаме нещата !!!
  • 3
    Iv
    ivaikoroof@abv.bg
    25 0
    19:57, 30 дек 2014
    ami kmeta ivanov nali pokaza sreden prast na gricho a posle iska da go pravi pochteten grajdanin neka Haskovlii ako ima ochte takiva da priemenuvat Kenana v Grigor Dimitrov zachtoto toi e tragnal ot tam
  • 4
    Dd
    ddd
    33 -29
    20:02, 30 дек 2014
    Този неудачник Желязко Вълков къде пак се бърка, ако разбираше нещо неговите деца щяха да са шампиони, а те не са.
    Сестрите имаха крайно неучтиво поведение към Бойчинов и сега е невъзможно той да ги понася .
  • 5
    Yo
    Yonix
    27 -25
    20:14, 30 дек 2014
    Бойчинов създаде сестрите, а те можеха културно да се разделят с него. Ама на селски манталите.
    Желязко Вълков е найстина смешен да търси слава за сметка на скандала.Но той друго не може, а и е на преклона възраст, не му работи сметалото.
    • Ха
      Хасково
      34 -45
      20:37, 30 дек 2014
      Коментарът е скрит заради голям брой отрицателни гласове. За да видите коментара, натиснете тук
    • Би
      бивш спортист
      17 0
      21:03, 30 дек 2014
      Трябва да се отчете нещо,че ако сестри Стоеви нямаха талант нямаше да стигнат до тука,а дадения тренер,както прочетох доста добре са му се отплатили с куп 1-2-3 място в света,така че думите "създадох ги","добре,че бях аз" или ти е ясна или не...те това е.
  • 6
    An
    anonimen_1419966279
    8 -17
    21:01, 30 дек 2014
    Коментарът е скрит заради голям брой отрицателни гласове. За да видите коментара натиснете тук
  • 7
    За
    Запознат_1419967295
    16 -12
    21:18, 30 дек 2014
    Да ги изгонят от залата - неправилно по всички параметри! НО с думите си Стефани Стоева също не е права: "РАЗОЧАРОВАНИ СМЕ , ЧЕ СМЕ ИМАЛИ НЕЩО ОБЩО С ТОЗИ КЛУБ ... ДОБРЕ , ЧЕ НАПУСНАХМЕ ТОЗИ КЛУБ ЗА ДА МОЖЕМ ДА ВИДИМ КАКВО ПРЕДСТАВЛЯВА ИСТИНСКИЯ БАДМИНТОН !!!" Въпросния клуб ви направи шампионки. Станимир Бойчинов ви създаде. Едно време казвахте, че всичко дължите на него, а сега казвате така и за Гюнтер. Жалка му работа! И заради тези две момичета, целият клуб се раздели. Не стига, че избягахте неблагодарно, че и съдихте треньора си, но и направихте щети на целия клуб. И Стефани, постването във фейсбук е типично за жалките хора. И пак, настройваш всички към залата и хората, с които си израснала.Невероятни сте, Стоеви. Повръща ми се от наглостта ви!!!!
    • Ан
      антимишок
      14 -7
      21:56, 30 дек 2014
      като си толкова запознат кажи кога да очакваме новите шампиони създадени от бойчинов?!май скоро няма да има такива,а?!
  • 8
    Ma
    maikavishebanavsichkite
    11 -2
    21:33, 30 дек 2014
    aide prestanete da povtarqte edni i sushti raboti trugnali bili ot tam . kato sa trugnali nali trqa da ima malko razvitie za tqh . toi ima li nqkakvo durjanie kum tqh nqma da stupvate v zalata poeche vikali shte go eba v bokluka omrql boqdisan ako beshe negova zalata nqma problem da ne gi puska ama ne e negova deto bashtiniqta im mrusna te bili selqnki te kvi sa tiq bokluci eee
  • 9
    Eg
    egkodl
    9 -10
    22:02, 30 дек 2014
    Да се отчета и аз по интересната тема
    бих казал че преди години когато въпросните сестри и родители започнаха да се отричат в не малко вестници и медии от клуба и града Хасково тогава явно не е било толкова интересно поради факта че не сте ги чували дори кои са.Ако се поровите малко в историята може да научите доста интересни неща. Аз евала мога да кажа на техните успехи но като един бивш спортист мога да ви кажа че с тяхното държание и изказвания никой няма да се гордее защото ако бяха наистина толкова елитни спортисти те никога нямаше да върнат и да търсят отношение и внимание от този клуб защото със сигурност не са си тръгнали с достойнство и дори не са казали благодаря.А сравнението с Григор Димитров е малко абсурдно няма база за сравнение ..... той никога не би коментирал нещо такова(респект) Весели празници :)
  • 10
    Ша
    Шампиона
    18 -15
    22:36, 30 дек 2014
    Желязко Вълков е шампион по глупости и брой косми в ушите. Броят се европейски титли не български титли от времето когато са били 2-ма състезатели в цяла България.
    Като е толкова добър защо децата му нямат НИКАКВИ успехи, просто не го бива .
    Да не се бърка в спорове между истински шампиони, а не фалшиви като него
  • 11
    Бо
    боже боже
    18 -11
    23:17, 30 дек 2014
    ей богу селтака си е селтак..повръща ми се от простотията на това семейство сестри и баща им..абе простако селски..ако в първи а клас госпожата не беше те учила на а и б..и после си минал през средно и висше..трябва ли да оплюеш нейната роля..видиш ли какво е направила за мен тази женица..ми нали а и б-то са научили тези момичета при този треньор..там е бил първия хъс към този спорт ..и сега безсрамнико...да плюеш този човек.помниш ли христо стоичков във филма си с иван иванов когато говореше за треньора си в харманли..този стоичков дето е в космоса с какво умиление говореше за тренера си.засрамете се и видимо е че вие сте ги създали да са такива и с този манталитет.
  • 12
    Ев
    Евертъна_1419982524
    11 -2
    01:32, 31 дек 2014
    Вдигам тост, за баща им и вратар, зелето!
    Наздраве
  • 13
    Ев
    Евертъна_1419982524
    13 -2
    01:44, 31 дек 2014
    Абе, той ако беше жив НИКОЛАЙ, щеше да ви каже, как се отдава залата!
    Почина.
    Лека нощ, Зеле, не ти прави чест, че ме изтри от приятелите си , във ФЕЙСБУК.
    СПОКО, аз съм ТЕЖКАР и без теб мога.
  • 14
    Ра
    Рангелов
    14 0
    10:54, 31 дек 2014
    Спрете и не се излагайте пред цялата спортна ,а и останала общественост.Не си показвайте кирливите ризи.Запазете си самочувствието и гордостта.Всеки има такива.Срамота е това,което правите и двете страни,а как ще погледнете децата,бъдещето.Те как да Ви повярват,а все пак и Вие ги възпитавате.СРАМОТА!
  • 15
    Ср
    срам ме е
    10 -2
    11:43, 31 дек 2014
    УУУУУУУУУУУ за нас-хасковлии, че търпим такова отношение към нашите таланти! Залата е на всички нас, не на някое протеже, Стифи и Габи имат право да са там!
    изгонихме със същото отношение Гришо чак във Варна, а сега се тупаме по гърдите, че ни е съгражданин, ще стане и с тези момичета така!
    Хасковлии, да не позволяваме това да се случва...
  • 16
    Da
    danyto
    10 -2
    12:01, 31 дек 2014
    Можем да приемем, че човек върви с простотията си или пък обратното – че простотията върви с човека, това едва ли ще има особено значение. По-важното е човек да гледа простотията да не е по-голяма от него. Забелязал съм, че някой хора имат големи късмети, простотиите им съвсем дребни, могат да се скрият където си поискат. Аз съм виждал и човек, простотията му голяма колкото една дървеница. Ей тук стои, на ревера му, той се разхожда с дървеницата, вози се с нея, храни се,спи, а също така и говори. Той говори, а простотията стои на ревера му като дървеница. Тя стои на ревера му като дървеница, а той говори и ръкомаха,говори и ръкомаха, говори и ръкомаха!(Й. Радичков)Браво, г-да Бойчинови! Както винаги сте на "ниво"! Прогонихте сума ти треньори и спортисти от залата, младежи, които заспиваха и се събуждаха с мисълта за бадминтон, сега чувстват само болка и разочарование! Дерзайте, докато затриете спорта в този град. Така де Касабян го въведоха и хората ги запомниха, а вас ще ви запомнят с нещо друго...
  • 17
    Из
    Излагате се
    10 0
    12:04, 31 дек 2014
    Така ли не разбрахте, че Всевишният създава, не Бойчинови и пр. Със сигурност имат огромен принос, но не могат от мен да създадат спортист например. Талантът си е на момичетата, трудът - техен. НАЙ-ВАЖНОТО - идва време, в което всеки избира друг път, в спорта, живота, любовта и това нормалните хора го разбират и го правят елегантно. Не търсят кой крив, кой прав - важно е всеки да продължи напред и нагоре! Ама тук не е така - манталитет на онеправданите /и двете страни/ - сякаш мен държавата ме е подкрепила в нещо... Срамно е да те изгонят, обидно е - престъпници ли са Стоеви?
  • 18
    Цк
    ЦК
    23 -10
    13:23, 31 дек 2014
    Желязко Вълков създава интриги и разбърква говната и мирише още повече. И сега му е кеф. Тези работи трябваше да си останат в клуба.
    Бойчинов трябва да му забрани да стъпва в залата, защото той наистина мирише на *****.
  • 19
    Eg
    egmk
    0 -24
    14:56, 31 дек 2014
    Коментарът е скрит заради голям брой отрицателни гласове. За да видите коментара натиснете тук
  • 20
    Eg
    egmk
    0 -21
    14:56, 31 дек 2014
    Коментарът е скрит заради голям брой отрицателни гласове. За да видите коментара натиснете тук
  • 21
    Eg
    egmk
    0 -21
    14:56, 31 дек 2014
    Коментарът е скрит заради голям брой отрицателни гласове. За да видите коментара натиснете тук
  • 22
    Eg
    egmk
    0 -25
    15:09, 31 дек 2014
    Коментарът е скрит заради голям брой отрицателни гласове. За да видите коментара натиснете тук
  • 23
    An
    anonimen_1420040904
    9 0
    17:45, 31 дек 2014
    типичен пример за българския манталитет и защо нищо не може да стане в тази страна .. големи тъпанари сте всичките само се карате а не можете да направите нещо заедно.и сестрите и те се изпокараха с всички то не е само в другите проблема.направо е тъжна гледката в БФБ и цяла България с всички тъпанари навсякъде.. затова съм анонимен защото не ми се занимава и само стават интригите повече
  • 24
    Ob
    obalcup.bg@abv.bg
    2 -6
    18:53, 31 дек 2014
    V navechterieto na praznika triabva da blagodarim... Виж коментара
  • 25
    Ал
    ало ало ал бойчинови
    7 -2
    19:10, 31 дек 2014
    А бе вие П.Бойчинов и С.Бойчинов как може да те талива алчни същества вземете да се Оправите или си напрсвете нова собствена база
    И тогава казвайте кой ще игае и кой няма

    Всеки един гражданин на този
    Град има право да играе в залата
  • 26
    Ob
    obalcup.bg@abv.bg
    9 0
    21:04, 31 дек 2014
    A be zasramete se s tozi pozitivizim,vseki e dal nechto ot sebe si za razvitieto na tozi sport dori i Jeliazko i Stoichkov e goliam futbolist no dachterite mu ne stanaha sportistki nali
    • Ев
      Евертъна_1420066673
      6 0
      01:22, 1 яну 2015
      От Евертъна е твоят ЛАЙК, хареса ми!
      Наздраве
Последни новини