От х:

Днес в x:

Армията пресича апетитите към военните имоти с “Родолюбие”

Ивелин Николов (вдясно) разяснява целите на Националната програма "Родолюбие"

Министерството на отбраната разполага с огромен сграден фонд, на практика във всеки по-голям гарнизон има военен клуб. Към тях има огромни апетити, включително към този в Хасково. Към тези сгради, повечето архитектурни паметници, се проявява много голям интерес, но с търговски цели, а не с образователни и родолюбиви намерения. Затова през октомври миналата година Министерството на отбраната стартира Национална програма “Родолюбие”. Това обясни днес в във Военния клуб в Хасково Ивелин Николов, заместник-директор на Изпълнителната агенция “Военни клубове и военно-почивно дело” към Министерството на отбраната. Пред събралите се неколцина граждани, повечето бивши военни, той обясни основните цели на инициативата.

Програма “Родолюбие” има за цел да върне живота във военните клубове, като насърчи и финансира проекти с образователно и военно-патриотична насоченост. Програмата стартира тази година с 92 000 лв., по план за догодина парите трябва да са 400 000 лв., но това ще зависи от възможностите на МО, уточни Николов.

Програма “Родолюбие” има няколко раздела – за проекти на национално ниво, чийто таван за финансиране е 45 000 лв. и за регионални проекти с максимални бюджети 40, 25, 10 хиляди лева. Общото между тях е изискването съответната организация да има родолюбива, образователна, патриотично-възпитателна насоченост, както и задължително да си партнира с един или повече Военни клубове.

Тодор Кръшков

Среду публиката бе и зам.-областният управител Иван Станчев
Както и бившият губернатор Райна Йовчева (в дъното)
Източник: Haskovo.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта (8)

  • 1
    Ха
    хасковлия
    16 -6
    17:13, 12 ное 2014
    Подкрепям тази идея.Нека запазим историята си, паметниците,традициите си,да се гордеем че сме българи.Нека всичко това да е за децата ни .
  • 2
    АВ
    А Войнов
    11 0
    18:06, 12 ное 2014
    Хубава идея, обаче при положение, че има армия.
  • 3
    Шв
    Швейк
    15 -3
    19:15, 12 ное 2014
    Каква военна дейност к'ви пет лв. от тази седянка лъха на навталин , ок нека има клубове и сбирки на интереси но някак си да бъдат насочен към младите хора и съвременото общество и интереси, а не порутени казарми с изтрещели фатмаци!
  • 4
    Ny
    nymphoman
    0 0
    20:18, 12 ное 2014
    ааа, има 2 млади путkи пред Станчев на снимката бе :)
  • 5
    Сп
    Спукано барабанче
    8 0
    22:36, 12 ное 2014
    Мъка! Толкова рехаво родолюбие, че чак да ти се доплаче. Ако махнем тримата гости, пазачите и служителките от клуба, ще останат само г-н Кръшков и фотографът зад кадър. Срам ме е, че Ботев и Левски косвено присъстват на тази панахида.
  • 6
    32
    321
    9 0
    08:43, 13 ное 2014
    а какво стана с проекта за красив парк в бившата казарма на Булаир,
    паметника го осветиха министри и други разни "величия", домъкнаха и две гаубици.... които сега не се виждат от трева и храсталаци, терена е станал - да те е страх да погледнеш
    КЪДЕ Е ПАРКА ПИТАМ АЗ....?
  • 7
    Ус
    УСПЕХ
    3 0
    10:30, 13 ное 2014
    Кои са тези кукли на всички снимки, няма ли младо поколение та сте снимали мухлясани стари комуняги....
  • 8
    До
    до успех
    1 0
    14:26, 13 ное 2014
    Тези кукли ще ги гледаме още 10-тина години, докато ги пенсионират.Ех, дотогава може и да не чуват, но на снимката няма да им личи.
    А доколкото до младите ще ги търсиш в заведенията.
Последни новини