От х:

Днес в x:

Наводнението в Странско причинено от скъсани диги на водоеми в Опан

От пороя в Странско вчера бяха разрушени две селскостопански постройки

Причината за скъсването на язовирната стена край димитровградското село Странско е огромна приливна вълна, която се е образувала от скъсани диги на два водоема в Община Опан и се е вляла във водите на странския язовир, коментира кметът на Димитровград Иво Димов.

Освен това, вчера в този район паднали огромни количества дъжд - около 200 литра на квадратен метър. Димов допълни още, че ситуацията след наводнението се нормализира, водата се оттича от засегнатите села, но пораженията са големи: скъсани диги по Марица, по река Мартинка и изровени пътища.

В самото Странско няма разрушени къщи, освен две селскостопански постройки. До час ще създадем организация по почистването на селото и къщите, за да могат хората по-бързо да се приберат по домовете си, каза още димитровградският градоначалник.

Той добави, че по обяд бедственото положение в общината най-вероятно ще бъде отменено. При всички положения ще искам помощ от държавата, каза още кметът на Димитровград.

Междувременно от Областния кризисен щаб информираха, че ситуацията и в другите две общини - Харманли и Симеоновград, се нормализира, но че бедственото положение там ще бъде отменено утре, заради нуждата от технологично време за справяне с щетите в засегнатите райони.От Метеорологичната обсерватория в Хасково пък съобщиха, че днес не се очакват никакви валежи в Хасковско, макар че на места ще има разкъсана облачност.

Странско през вчерашния ден
Източник: kardjali.bgvesti.net

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини