От х:

Днес в x:

12 г. затвор за убиеца от Мандра, ще плаща и 140 бона кръвнина

Илия Гинев слуша присъдата си

12 години затвор при първоначален строг режим присъди днес състав на хасковския Окръжен съд за убиеца от Мандра Илия Гинев. Делото мина по съкратеното производство, при което подсъдимият признава вината и и всички факти в обвинителния акт. Освен това Гинев ще трябва да плати и по 70 000 лева кръвнина на сина и дъщерята на убития Христо Кабаиванов.

59-годишният охранител в хасковска фирма бе убит на 16 октомври имналата година, но трупът му бе открит дни по-късно в местността Козлешки икелик край Мандра, на около 5 км от селото. Тялото било обезобразено, горено с автомобилни гуми и заровено. Точното място било посочено на разследващите от убиеца Илия Гинев, който след престъплението се бе укрил в Германия. По-късно обаче се върна и бе задържан, направи и самопризнания.

Във фаталния 16 октомври 2013-а двамата приятели били заедно от сутринта. Ходили на оглед на пазара за автомобили в Димитровград, но не харесали кола и се отправили към къщата на Гинев в село Мандра, където започнали да се черпят с вино. Между двамата се разразил спор за жени, в който гостът започнал да обижда и съпругата на домакина.

Последвало спречкване, при което Илия блъснал силно госта си, който пък паднал по гръб, ударил си главата в бетонен ръб и починал на място.

Тогава Гинев изнесъл тялото и го откарал в гората. Изкопал дупка и го натъпкал в нея. Затрупал го с автомобилни гуми и храсти и ги запалил. След изгарянето на трупа Илия закарал колата на Христо в Пловдив. Два дни по-късно жертвата е обявена за общодържавно издирване. Още тогава полицаите заподозрели Илия, но след случката той се покрил и си изключил телефоните и заминал за Германия при свой приятел. Прибирайки се в страната в началото на декември, включил телефоните си и полицаите го издирили. Подложили го на детектор на лъжата, на който се издънил. Тъй като вече нямало какво да крие, отвел криминалистите до трупа, направил и самопризнания.

Haskovo.net

Жертвата Христо Кабаиванов
Мястото, където е бил заровен трупът
Източник: Haskovo.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта (4)

  • 1
    Ва
    Васко
    7 -6
    16:21, 3 сеп 2014
    Детекторът на лъжата няма доказателствена стойност.
  • 2
    Ор
    Орфей 25
    11 -1
    17:20, 3 сеп 2014
    Не ще да е точно така, ама и тези години в тюрмето му стигат на този наглец!
  • 3
    Мм
    мм
    4 0
    00:24, 4 сеп 2014
    Дни по-късно? Да, два месеца и половина са 65-70 дни!
  • 4
    Gh
    Ghost
    4 0
    19:10, 4 сеп 2014
    Гаден боклук ,погуби човешки живот и затри няколко други.Дано да ти видят сметката и да гориш в ада.предполагам,че даже не си погледнал в очите тези хора на които почерни живота...
Последни новини