От х:

Днес в x:

Община Димитровград получава финансиране за изготвянето на Общ устройствен план на града

Община  Димитровград ще получи безвъзмезна финансова помощ от Републиканския бюджет в размер на 142 650лв. за изготвянето на Общ устройствен план на града, казаха от пресслугбата на адмимистрацията.
Общината кандидатства за сумата от 288 хил.лв., необходима за проектирането на плана. Остатъкът ще трябва да бъде заложен в бюджета на Общината за следващата година. До 2015г. общините трябва да изготвят такива планове за устройство на територията и нейното предназначение. С плана се фиксират зоните за жилищна, индустриална, търговска, земеделска и други площи.

Планът обхваща жилищни територии, производствено-складови територии, територии за озеленяване и специалните озеленени площи, територии за спорт и развлечения, територии за обществено обслужване, територии с обекти на културно-историческото наследство, територии за курортно-туристическо и вилно строителство, територии за мрежи и съоръжения на техническата инфраструктура, земеделски територии, горски територии, територии за природозащита, нарушени територии за възстановяване, територии със специално, с друго или със смесено предназначение;

Ще бъдат засегнати устройствени зони за всяка от териториите. Например се определя зона за жилищно застровяне, промишлено, озеленяване и др.

Планът ще определи кои територи са публична държавна собственост и публична общинска собственост, и режимът на тяхното устройство. В него са заложени и изискванията към естетико-композиционното изграждане на територията, а също и изисквания за устройство на достъпна за цялото население среда, включително за хората с увреждания.

Източник: dimitrovgrad.bgvesti.net

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини