От х:

Днес в x:

Непълнолетни се трошат с мотори, 15-годишна с мозъчен кръвоизлив

Характерно за Хасково и областта. Напоследък удоволствието върху 2 колела обаче завършва зле. сн.архив

Истинска каскада от катастрофи с непълнолетни мотористи беляза последните два дни по пътищата в Хасковско. Цели 4 инцидента с невръстни джигити от 11 до 15 годишна възраст вкараха 5-ма в болница, двама от които с опасност за живота. Освен мотористи сред потрошените е и водач, също непълнолетен и неправоспособен, на АТВ. Неговото състояние е най-тежко.

Безспорни шампиони сред малките джигити са 11 и 13 годишни от село Клокотница, които завчера подкарали Балканче без регистрационна табела по улиците на селото. След няколко смени на местата на кормилото, накрая „застинали“ в конфигурация по-големият отпред, по-малкият отзад. В този си ред катастрофирали на ляв завой. Засиленият мотопед се изплъзнал от детските ръчички и полетял в канавка. 11-годишният е със строшено рамо, другият се отървал само с натъртвания.


Същия ден по обяд друга моторизирана двойка катастрофира, но в село Малево. 14-годишен решил да се прави на рокер пред 15-годишна девойка, в резултат на което и двамата се забили в бетонен стълб със своя мотоциклет Ибен. Водачът е с разбито лице и охлузвания по тялото, но 15-годишната му спътница Павлина е пострадала далеч по-тежко. Момичето е със субдорален хематом /мозъчен кръвоизлив/ комоцио и разкъсно-контузни рани по тялото. Настанена е в хасковската неврохирургия с временна опасност за живота. Към момента състоянието на девойката е стабилизирано.
Най-тежко е пострадал 16-годишен от Долно Големанци. Неправоспособният подкарал АТВ без регистрационни табели, но по-важното - без каска. Поради пълно несъобразяване с релефа и висока скорост се преобръща странично на пътя. От удара е с фрактура на ляво слепоочие и контузия на мозъка. В МБАЛ Хасково се борят за живота му.
Снощи пък и хасковлия даде своя дан в мелетата с мотори. 17-годишен неправоспособен подкарал мотопед Пиаджо на ул. „1-ви май“ в областния град. Към 20.30 часа губи контрол над мотопеда и се преобръща на пътя. От удара е с контузии на лактите и глезените, но след преглед в Спешно е освободен за домашно лечение.

Г.Христов

Източник: Haskovo.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини