От х:

Днес в x:

Отказаха лиценз на стадиона, поправителният следващата седмица

От лицензионната комисия имаха доста забележки към стадиона

Футболната среща от първия кръг на „А“ група между „Хасково“ и „Лудогорец“ е под въпрос дали ще се играе на „Ямача“. Категоричен отговор на този въпрос не бе даден, тъй като клубът-домакин все още не е получил лиценз за стадиона. Днес комисия от БФС бе на оглед в Хасково, за да се запознае със състоянието на стадиона на „Ямача“. Оказа се, че лизенциантите имат доста забележки към съоръжението. „Не мога да кажа към момента дали стадионът ще получи лиценз“, бе лаконичното обяснение на шефът на лизензионната комисия към БФС Красин Кръстев. Той не се ангажира със срокове кога ще стане ясно това, но допълни, че водят разговори с клуба и се надява да постигнат някакви споразумения. В същото време той не даде ясен отговор дали първата среща ще се играе в Хасково.

„Има дребни неща, които трябва да се отстранят, за да се гарантира сигурността на играчи, длъжностни лица и зрители“, обяни новият президент на ФК „Хасково“ Атанас Димитров. Той допълни, че другата седмица отново очакват комисията да дойде на оглед, за да видят дали са изпълнени предписанията им. Въпреки че стадионът все още няма лиценз Димитров изрази надежда, че „Хасково“ ще приеме „Лудогорец“ на „Ямача“.

Ако до другата събота клубът ще получи лиценз има вероятност първите домакински мачове да се играят в Любимец, тъй като гостуващият отбор трябва да бъде наясно с това, за да може да се резервират нощувки в хотел. Това също ще бъде важно и за делегати, съдии и други.

Анета Кутелова

 

 

 

Инспекцията продължи около 2 часа

Източник: Haskovo.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта

Още новини

Последни новини