От х:

Днес в x:

Мургави сватбари подлудиха квартал, Общинска подлуди тях

Сватбарите Стойчо и Румен са възмутени, дворът на школото бил тесен за колите им

Ромски сватбари вдигнаха „на главата си” целия квартал около бул. „Илинден” с бурна сватба започнала в 12 часа на обяд в стола на СОУ „Отец Паисий”. Маанетата първоначално били тихи, но с напредването на наздравиците повишили децибела си, тъкмо когато започнал забранителният режим от два часа следобед.. Според общинската наредба за опазване на обществения ред в интервала от 22 часа вечерта до 7 сутринта и от 14 до 16 часа трябва да се пази изрична тишина. Явно гостите на бракосъчетаващата се двойка от Гарваново не знаеха тази хасковска подробност. Вбесени от шумотевицата, обезумели от невъзможни опити да приспят децата си майки подали сигнал за безобразието. На място веднага се озовала общинска полиция.

Първото което се набило на очи били повече от 20 автомобила кротичко замърсяващи с газове и течове зеления райграс в разделителната ивица между двете посоки на движение. Тези които не били паркирани върху зелените площи били тупнати на тротоара-еднакво забранено от закона. На еднопосочно движение/като на Илинден/ престоят и паркирането са разрешени в дясната страна на платното, но мургавите братя целили сянката под дърветата и изоставили позволеното заради очевидно забраненото. За късо време 19 возила били декорирани с фишове, което предизвика бурно недоволство сред почерпените сватбари. Разгорещените роми изтъкваха, че вътре в двора на училището няма достатъчно място за возилата им и нямало къде да държат мерцедесите и аудитата си. Били хубави коли и трябвало да са им пред очите, защото, забележете, някои цигани можели да ги окрадат. Бурните пререкания не трогнаха Общинска която си свърши работата. Що се отнася до шума, той бил надлежно намален в рамките на допустимото, а сватбарите се прибрали вътре в салона. Според изстрадалите много сватби местни, това ще е така до 4 часа следобед, когато пируващите ще извадят тонколоните отвън и тепърва ще започне звуковия Аушвиц. По проверен през годините опит, това ще продължи поне до 7-8 часа надвечер.

Повечето от глобените се примирили с глобата, защото, както се оказа, мерджаните и БМВ-тата дължат на местната хазна максимум 50 лв, които платени в едноседмичен срок стават 25. Някои обаче решили да си спестят и това и след като скъсали фишовете разкарали колите от забраненото място. Това , поне на теория, не трябва да ги отърве, защото втория екземпляр от фиша остава в Общинска, а момента на поставянето му е документиран със снимки. Според илинденци обаче тези санкции въобще не им решават проблема.

Столът на „Паисий” е едно от най-предпочитаните места за ромски сватби заедно със стола на Автото. От последното място обаче рядко има оплаквания, понеже е в центъра на циганията и околноживеещите проявяват разибране. Другите са малцинство. В сметката не влизат обширните местенца около легендарния блок 42 в Орфей и пространството между 38 блок на „Васил Левски” и улица Акация, където наскоро дори наеха балон за да венчаят щастливите младоженци във въздуха. Там купонът е почти ежедневен и не спира, а оплакванията не помагат.

Г.Христов

Затова сватбарите паркирали върху тревата
Били над 20, но повечето се изнесли след глобите
Под ножа минали и тези на тротоара

Само автобусът бил спрян с акъла си
Столът на "Паисий" от години е любимо място за ромски сватби
Дори отвътре тези тонколони вдигат голям шум, а се очаква да бъдат изнесени отвън
....което ще стане с напредването на времето и почерпките
Източник: Haskovo.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини