От х:

Днес в x:

Хасковлия разстреля съсед в главата, спецченгета го заграждат в Бадема

Заподозреният Петър Желязков Петков бе задържан в Бадема


Кървав екшън се разигра тази сутрин в Маджарово. 55-годишния Назми Шериф е бил показно разстрелян в главата пред семейството си от негов съсед, с който имали продължителни спорове за имот. Назми е бил прострелян почти от упор в слепоочието, а стрелецът незабавно напуснал местопрестъплението оставяйки обезумелите роднини да викат за помощ.

Заподозреният е 57-годишния Петьо Петков от Хасково известен с агресивното си поведение и непрекъснати скандали вдигани както на обикновени хора така и на институции. Преди време той разбил с ритници вратата и нахлул в кабинета на окръжния прокурор Иван Ванчев. След това налетял на служителка от съда и трябвало 6 души охрана да го озаптяват, за да не пребие жената. Яростта на Петьо този път била провокирана от Назми, който купил имот в съседство с бунгалата му. Почти веднага възникнал скандал за границите на имотите, като двамата многократно са местили колчетата ту наляво ту надясно. Накрая свадата ескалирала до пистолетни изстрели. Разстреляният Назми Шериф е бил докаран в Хасковската болница към 10.30 часа, а час по късно е транспортиран по спешност за Пловдив. Простреляният е в много тежко състояние, в кома,

Веднага след разстрела сигнализираната полиция организира мащабна заградителна акция в Маджарово. Тежко въоръжени спецченгата блокират всички градски улици. Впоследствие става ясно, че мъжът се е върнал в Хасково. Веднага няколко патрула застават пред дома му в кв. Бадема. За да не се повтори случая с Лясковец, полицаите изчакват Петков да напусне жилището си и го спипват насред улицата, без да му дадат шанс да се барикадира. Пистолетът с който е извършен разстрела не е намерен, но със сигурност е незаконен защото на името на Петров няма регистрирано оръжие. Предполагаемият извършител отрича деянието си, но на случая е имало много свидетели-и близки на жертвата и външни лица. Задържаният е с 24-часова полицейска мярка. 

Че около лицето Петър Желязков Петков има много крайни решения свидетелства и един случай отразен отразен от Haskovo.net. През август 2008-ма година мистериозно пламва къщата на Петков в хасковския квартал Болярово. Имотът е бил ипотекиран и обект на съдебни спорове. Тогава разследващите заподозряха собственика в умишлен палеж, защото стана ясно, че дни преди кладата Петков загубил дело за имота. Подозренията обаче явно не бяха доказани, защото палежът не е влязъл в досието на Петьо.

Г.Христов

Около Петров има инциденти-палеж през 2008-ма, сега разстрел
Източник: Haskovo.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини