От х:

Днес в x:

Честитиха с бензин Инджов за откриването на комплекса му

Бизнесменът Михаил Инджов показва къде са палнали бунгалата му

3 бунгала бяха полети с бензин и запалени в новопостроения комплекс Елинор на пътя между Хасково и Димитровград, бившите Щъркели. Пожарът възникнал в 5 без 10 сутринта в четвъртък, само ден преди собственикът на комплекса Михаил Инджов да направи откриването му. Инцидентът всъщност отложи официалния миг само с ден. Днес ударна бригада на бизнесмена, ръководена от самия него, разчистваше отломъци и ремонтираше пострадалите бунгала. Благодарение на бдителната охрана и светкавичната намеса на пожарната, щетите са ограничени - изгоряла е ограничена част от подпокривното пространство на трите къщички. Неизвестните извършители са имали далеч по-сериозно намерение - да залеят и подпалят креслата и фотьойлите под огромния навес на централното заведение.

Оттам огънят би тръгнал във всички посоки, захранван от плюш, драперии и суха дървесина. В този момент обаче охраната, намираща се край главния път, чула шума и нахлула във вътрешността на комплекса. Неизвестният извършител/и зарязал туба с бензин и избягал към близките гъсталаци на гърба на комплекса. Полицията е взела дактилоскопски отпечатъци в зоните, където са действали подпалвачите. Работата по образуваното досъдебно производство продължава, лаконични бяха от полицията. Самият Инджов отказа да прави каквито и да е било предположения кой го е подпалил. Задоволи се само да каже, че според него намеренията на извършителите са били далеч по-сериозни. Подмина с мълчание и версията за намеса на конкуренцията.


Комплексът е на ключово място до новостроящия се участък на лот 2 от АМ „Марица“ и в случая се явява единственото заведение по пътя Хасково Димитровград. Освен бар и ресторант разполага и с места за нощуване и се очаква да обере клиентелата по ключовата артерия.

Г. Христов

И трита бунгала са пламнали на идентични места-от дървената покривна конструкция
Според Инджов целта на нападателите е била вътрешността на комплекса, там където е намерена и тубата с бензин
Ударна бригада ръководена от бизнесмена разчистваше останките от произшествието
Въпреки инцидента, официалното откриване ще е утре
Източник: Haskovo.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини