От х:

Днес в x:

2000 първокласници от хасковско с 250 лв. за първия учебен ден

Около 2000 първокласници от хасковски регион, по предварителни данни, ще получат по 250 лв. еднократната целева помощ

Сумата беше одобрена на заседанието на МС съвет в сряда. В цялата страна от целевата помощ се очаква да се възползват около 45 хиляди деца, чийто семейства обаче отговарят на условията за социално подпомагане.

Едно от условията е доходът на семейството, разделен на членовете му, да не надвишава 350 лв.  на човек.

За да бъде отпусната помощта, трябва да бъдат изпълнени и няколко стъпки: след записване в училището, с удостоверение от там, че ученикът е записан за първи път в първи клас, се подава молба за отпускане на помощта в съответната социална служба.

Парите се превеждат в следващия след подаването на молбата месец, обясни директорът на Регионалната социална служба в Хасково Стефан Манахилов. Той уточни обаче, че след началото на учебната година до 29 септември, родителите с първокласници, получили целевата еднократна помощ, трябва да потвърдят отново пред социалните с удостоверение от училището, че детето им посещава реално занятията.

На днешното си заседание правителството реши още целевата помощ да се предоставя без подоходен тест за деца с трайни увреждания, деца с един жив родител и за деца, настанени в семейства на роднини и близки и приемни семейства.

 

М. Манолова

Източник: Haskovo.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини