От х:

Днес в x:

Съдят четирима за изнасилване на ученичка в двора на ПМГ

Четирима младежи от Хасково са изправени пред съда по обвинение в изнасилване на младо момиче. Пред Темида застанаха Али Али, Бирджан Хасан, Танер Феим и Христо Христов. Срещу някои от тях е повдигнато и обвинение в блудство.

Според запознати с процеса през лятото на миналата година, когато е извършено престъплението, непълнолетният тогава Али и потърпевшата девойка, тогава още ученичка, били гаджета. Възлюбеният я заподозрял в забежки, но въпреки това връзката между тях продължила. Той решил да я сподели със свои приятели. Сношенията били извършени на два пъти в различни дни в двора на Природо-математическата гимназия в Хасково.

Днес първото заседание по делото започна с фалстарт, тъй като единият от подсъдимите – Христо Христов се яви без упълномощения си адвокат. Неговият защитник Димитър Георгиев бе изпратил писмо до съда с искане за отлагане на делото, тъй като ползва платен годишен отпуск и не е в страната. Самият Христо заяви, че държи на присъствието на адвоката си. В резултат на това прокурорът Делчо Лачев и адвокатите на другите трима подсъдими изразиха становище, че ход на делото не трябва да се даде, за да не се ограничи правото на защита на Христов. Така председателят на съдийския състав Пламен Георгиев отложи делото за 26 юни. Магистратът обаче се обърна към подсъдимите и ги предупреди, че „неизвинени отсъствия“ в процеса няма да се приемат повече, както за тях, така и за адвокатите им, предвид факта, че те са привлечени за тежко умишлено престъпление. За следващото заседание ще бъдат призовани всички свидетели и вещите лица.

Анета Кутелова

Източник: Haskovo.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини