От х:

Днес в x:

Мажоретки поведоха зрелищно „Вълшебен свят“

За три дни Хасково ще се превърне в най-голямата танцова сцена в страната.

Международеният танцов фестивал “Вълшебен свят“ /Magic World Festival/ започна днес и ще продължи до неделя вечерта, когато на Гала бест концерта от 18 ч. в неделя ще бъдат определени носителите на големите награди.

Началото бе дадено със зрелищно шествие по централните улици на града тази сутрин. А парада на танцьорите поведоха красивите малки и големи мажоретки от Поморие. С танцовата категория „ Мажоретни танци“ започва и същинската надпревара, която ще е на сцената в читалище" Заря".

Във феста се включват над 1000 танцьори от 9 държави, те ще се състезават в 14 танцови категории.

За първи път тази година ще има и категория „бебе“ за участници до 5-годишна възраст. Ще бъде дадена и специална награда за най-малък танцьор на фестивала. По информация в аванс се очаква всъщност да са двама-момченца -близнаци, на 1,5 години.

Малките мераклии за голямата сцена имали дори ушити специални костюми за участието си и ако в крайна сметка се появят на сцената се очаква да са една от атракциите на шоуто.

Много хитово тази година е и самото жури на танцовия форум- 7 звезди от световния дансинг, сред които и хореографът на Марая Кери, Крейг Дейвид и Джъстин Тимбърлейк, Литъл Фил.

 

 

М. Манолова

Източник: Haskovo.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини