От х:

Днес в x:

Папата вземал заем от подсъдимия за измама учител Иван Славов

Иван Славов

Иван Петков, по-известен като Папата, призна днес пред съда, че е взимал заеми от подсъдимия за телефонна измама учител Иван Славов. Автомонтьорът от хасковското село Клокотница заяви, че със Славов се познават от много години, искал му и пари на заем. Последно взел от него над 10 000 лв. и започнал да му ги връща на части. В един момент изпаднал във финансово затруднение и заминал да работи в Германия. През миналата година, когато си идвал в България на два пъти връщал на Славов по малко от заема. На няколко пъти дал пари и на двама техни познати – Диян Петров и Александър Александров, за да ги предадат на Славов. Папата заяви още, че на други хора не е давал пари. Запитан от прокурора Румен Сираков дали познава човек с името Иван Христозов Русев, Папата заяви, че му звучи познато, но би отговорил по-категорично, ако види негова снимка. Според държавното обвинение Русев е измамен с 2500 лв. от Славов, който бе арестуван на 11 април миналата година.

В резултат на заявеното от свидетеля, защитникът на Славов – адвокат Димо Стоянов поиска да бъдат призовани за разпит двамата мъже - Диян и Александър. Съдия Гроздан Грозев уважи искането на юриста.

На предишното заседание Славов даде показания пред съда надълго и широко. Тъй като Папата му връщал пари от заема по други хора, си помислил, че длъжникът му е изпратил възрастния мъж Иван Русев да му даде още пари.

Малко по-рано пред районен съд показания дадоха три колежки на Славов от Механото – тогавашната временна директорка Дорина Карадимова, тогавашната пом.-директорка Славея Христова и учителката по история Дияна Митева. Карадимова обясни, че разбрала от репортери за ареста Славов, който беше учител по физическо възпитание в гимназията. Наложило се да прегледат записи от видеокамери, при което се установило, че той е напуснал сградата малко преди 11 часа в деня на ареста. Според програмата в училището Славов е трябвало да влезе в часове – 5-ти и 6-ти, но това не се случило. Учителят обаче вписал в материалната книга, че тези часове са се провели. По-късно се наложило те да бъдат анулирани, обясни Карадимова.

Трите педагожки от Механото изразиха само суперлативи за Славов. Те бяха чували, че Славов е давал заеми на техни колеги. На общо събрание, когато Славов се появил в гимназията, обяснил пред всички, че е невинен, просто трябвало да си вземе пари, които е дал назаем.

За следващото заседание на 9 юли ще бъдат призовани за разпит класните ръководителки на учениците, които е трябвало да има 5-ти и 6-ти час по физическо. Ще бъдат изискани и записите от видеокамерите в училището от 10 и 11 април 2013 г., ако са запазени. Друга свидетелка – Мария Терзиева ще бъде доведена с инвалидна количка до съда, тъй като е със счупен крак. Според разследващите тя също е била преметната след телефонна измама, но ден по-рано – на 10 април. Тя дори разпознала Славов по снимка и обяснила, че на него е предала 60 долара и два пръстена.

 

Анета Кутелова

Източник: Haskovo.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини