От х:

Днес в x:

2 седмици след „ало“ от НАП ви запорират заплатата

Обаждане от НАП вещае неприятности

360 физически лица от Хасковско са получили напомняне по телефона да платят декларираните от тях данъци за довнасяне по годишните декларации за облагане на доходите си. Срокът за това изтече на 30-ти април, но длъжниците още се ослушвали. Практиката на данъчните показала, че с телефонно напомняне, 70 % от забавилите се данъкоплатци си изчистват задълженията. Това е така, защото 14 дни след позвъняването НАП може да стартира процедура за принудително събиране на дълговете. Един от най-често използваните способи за събиране на неплатен данък върху доходите е налагането на запор върху заплатата на длъжника.

Ако обаче в двуседмичния срок след позвъняването постъпи плащане или длъжникът даде обезпечение, към запор няма да се пристъпва, гарантират от НАП.


До края на година ще се проведат общо 17 информационни телефонни кампании. Целта им ще бъде да стимулират доброволното изпълнение на просрочени задължения на общо 64 000 физически и юридически лица от всички териториални дирекции и офиси на НАП.

Г.Христов

Източник: Haskovo.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини