От х:

Днес в x:

Семейството без дом след пожара в Левочево получи първите дарения от хората

Днес пострадалото от пожар семейство Кирил и Йорданка Ставракев, което остана без покрив след пожара, изпепелил дома им, получи сумата от дарения. В присъствието на кметския наместник на село Левочево Ангел Хворев, бяха връчени събраните в брой средства от благотворителната кампания, инициирана от областния управител инж. Димитър Кръстанов.

Областният управител, придружен от младежите Слави Димитров и Иван Френкев, които също се включиха с парични средства към кампанията предадоха на Кирил плика със събраните 331 лева.

Родопчанинът благодари на всички институции и граждани, и споедли, че сумата ще бъде от голяма полза и ще се използва по предназначение.

„Нужно е да си помагаме, кой с каквото може. Само консолидация и обединение между хора, институции и структури може да доведе до нещо по-добро” заяви инж. Кръстанов.

Семейството пострада преди  месец, след като пожар изпепели покрива, целия втори етаж и покъщнината. Хората от селото им носеха храна, за да преживява и участваха в разчистването. Пострадалите се надяват на помощ, за да сложат нов покрив и да пригодят поне една стая за живеене, докато дойде зимата. 68-годишният мъж отчаяно сподели, че 50 години труд са отишли на вятъра и сега започва от нулата.Той и съпругата му се ползват с уважение сред хората от Левочево и всеки гледа да им помогне с каквото може. Необходими са им строителни материали, за да се възстанови къщата - бетон, ламарина за покрива, дограма.

Семейство Ставракеви ще получи от община Смолян и необходимия за ремонта на покрива дървен материал. Веднага след пожара, кметът Николай Мелемов обяви, че община Смолян ще подкрепи ремонта на изгорелия дом. „Помогнахме на семейство Кокарови, ще помогнем и на семейство Ставракеви“, беше категоричен градоначалникът.

 

 СмолянБГвести.нет

 

Източник: smolyan.bgvesti.net

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини