От х:

Днес в x:

Амбициозни самодейци от Харманли представят „Царицата на чардаша“

Един от гвоздеите на тазгодишния Международен хоров фестивал „Хармония”, се очертава да бъде постановката на световноизвестната оперета на Имре Калман „Царицата на чардаша”. С тази нелека задача са се заели самодейците от смесен хор „Славей“ в Харманли, под диригентството на Стелия Георгиева. Оперетата ще бъде представена в НЧ „Дружба” на 30 май.

Тя всъщност ще даде началото на Международния хоров фестивал, който тази година ще се проведе в Харманли за осми път. Финалните акорди ще бъдат на 1 юни.

Участник в културната проява, която вече се радва на световен престиж, е хор „Кантамичи”, от Лестър, Англия, с диригент Дейвид Неклън. С визитата си в Харманли хорът отбелязва своята 20-а годишнина. Другите участници са Девическа хорова формация „Евмолпея”, Пловдив, с диригент д-р Рада Славинска, Смесен хор „Родина“, Стара Загора, с диригент от 1982 г. Емил Минев, Смесен хор на транспортните работници, София, с диригент Петър Матев.

В рамките на фестивала са предвидени още концерт на открита сцена на 31 май от 16, 30 ч. в Градския парк и концерт в храм „Свети Иван Рилски” на1 юни от 10,00 ч.

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини