От х:

Днес в x:

Хасково почва в“ А“ групата с мачове в Любимец

открийте разликите: Стадиона в Хасково...и този в Любимец /на снимката долу/

Първите мачове от „А“ групата тимът на „Хасково 2009“ вероятно ще домакинства на стадиона в Любимец. Вече е подписан договор за това.

Врътката се налага заради факта, че  стадионът на Хасково няма да е готов технически да приеме първите домакински мачове на отбора, коментира Красен Ангелов от УС на ФК „Хасково 2009“ . Той съобщи, че за да отговоря на изискванията на БФС за провеждането на мачове на елита, спортното съоръжение ще трябва да бъде ремонтирано, а това ще отнеме време. Само за затревяването ще са необходими две седмици. Клубът има и уверението от общината, че тя ще финансира ремонта.

Вече са окомплектовани и по-голямата част от документите за получаване на лиценз за включване на отбора в „А“-група, в петък към лицензионната комисия на БФС ще бъдат прибавени и остатъка от книжата, изискуеми, за разглеждане.

Преди седмица от комисията поискаха тимът на Хасково да гарантира финансовото си подплътяване, не само за влизане в сезона, а и за участието през цялото време в него.

Макар засега от ръководството на клуба да отказват назоваването на точна сума, по неофициална информация, те трябва да докажат, че отбора разполага с минимум 1,2 млн.лв. за участието си в елита.

Междувременно от изявление на шефа на БФС Боби Михайлов днес стана ясно, че 12 клуба ще бъдат включени за участие в „ А“ групата за предстоящия сезон. Дали Хасково ще успее да се добере отново до участие, след като близо 20-години отсъства от групата на най-добрите, ще стане ясно на 3-ти юни, когато лицензионната комисия ще си каже тежката дума.

 

М.Манолова

 

Източник: Haskovo.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини