От х:

Днес в x:

Мажоретките на Свиленград с билет за Европейското

снимки:личен архив

Мажоретките на Свиленград ще представят България на тазгодишното Европейско първенство по Батън туърлинг* и мажоретки. През 2014 година домакин на престижното състезание е Хърватска.

Спортен клуб „Изида - Свиленград“ представя страната ни за втори път на Европейското първенство. Преди две години мажоретките от пограничния град успяха да преборят силната конкуренция на вътрешното първенство и така се добраха до участие Европейското, което тогава се проведе във Франция. От там момичетата от клуб „Изида“ се върнаха с бронзовото отличие.

На Държавното първенство тази година в българската столица на батън туърлинга- Шумен свиленградчанки отново показаха класа и момичетата от трета възрастова група завоюваха първо място в категория „Традиционал корпус“, с което си и осигуриха билети за Хърватска.

Отборът на Свиленград се върна с още шест втори места в различните категории и едно трето място за най-малките в отбора, за които надпреварата в Шумен беше прощъпулник.

*Бътън туърлингът e част от мажоретното изкуство. Мажоретките и техните танци са едното крило, а бътън е фигурите с тояжки, които имат изместен център на въртенето.

М. Манолав

Източник: Haskovo.NET

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини