От х:

Днес в x:

Трябва милион за стадиона за А група, билетчето ще скочи

 „Във вторник или най-късно в сряда специална комисия ще огледа стадиона и ще прецени от какви ремонти има нужда, за да получи лиценз за мачове в А група. В комисията ще влязат представители на общината и на футболния клуб. Защото спортното съоръжение е общинска собственост, но клубът е частен. Общината ще помогне с каквото може, но и клубът да стяга колана и да търси спонсори“.

Това заяви за Haskovo.net кметът Георги Иванов по повод влизането на футболния отбор в А група.

Според члена на управителния съвет на ФК „Хасково 2009“ Хакиф Хабил още не е уточнено каква сума ще е необходима за ремонт на стадиона. Той обаче изрази увереност, че съоръжението ще получи лиценз за А група и още първите домакински мачове ще се играят на Ямача.

Билетът вероятно ще скочи. Сега е три лева, но за А група това е крайно недостатъчно. Тепърва ще уточняваме цената му. В Любимец, който досега игра в групата на майсторите, билетът например беше 10 лева“, сравни Хабил. „Възможно е да има различна цена при срещите с първите 6 отбора в класирането, по-ниска за останалите. Защото при мачове с големите отбори и охраната е съвсем друга, останалите разходи също“.

Според друг член на УС Красен Ангелов още днес се очакват препоръки от Лицензионната комисия към Българския футболен съюз. До сряда трябва да е ясна сумата за ремонта на съоръжението. Според Ангелов обаче по предварителни и най-груби изчисления ще са необходими около един милион лева, за да се приведе стадиона във вид, отговарящ на изискванията за групата на майсторите.

Haskovo.net

 

Източник: Haskovo.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта

Видеа по темата

Последни новини