От х:

Днес в x:

35 кулинари се състезават в хасковски склад

Механджийските гювечета

35 служители организираха истинско кулинарно състезание в Складовата база в Хасково днес. Някои от тях бяха приготвили истински специалитети, достойни за кухнята на известни готвачи като Ути Бъчваров и Иван Звездев. Сред показаните гозби бе механджийски парапански гювеч, приготвен в ръчно изработени гювечета от тесто. Авторката на тази вкусотия Галя Ангелова сподели, че когато го приготвя вкъщи, всички от семейството сядат с апетит на масата и са много доволни. Домакинята призна, че рядко приготвя гозбата, тъй като отнема около час.

Друг от служителите в склада Светломир Арсов пък участваше в конкурса с пуканки на микровълнова. Той обясни, че участва в кулинарната изложба не да спечели конкурса, а за шоу. „Знам, че останалите колеги ще се трудят много, а аз исках да съм по-оригинален и затова направих пуканки“, обясни младежът.

В изложбата имаше още редица вкусотии – богато украсени сладки и солени торти, баклава, шницели, кифлички и други. Те са подредени на маса в склада. Всяко едно от тях си има номер, а клиентите имат възможност да опитат и да гласуват за това, което им хареса. Те трябва да напишат избрания от тях номер на листче и да го пуснат в кутия. За да бъде реалното гласуването, на кутията дори пише: „Купуването и продаването на гласове е престъпление“. Служителят от фирмата, събрал най-много гласове, ще получи награда – скара за битова употреба. А след това притежателят й трябва да докаже, че уредът е читав и работи добре, като покаже домашна продукция, обясниха шеговито организаторите. Такива кулинарни изложби са традиция във фирмата.

Анета Кутелова

Гласуването бе стриктно
Галя Ангелова

Източник: Haskovo.NET

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини