От х:

Днес в x:

Хасково най-после би, но ще гони дивото в Банско

Хасково се оказа с крак напред от Ботев Вр, войната за А група ще се решава в Банско

Футболния тим на Хасково най-после стъпи на пътя на победата след серията от загуби, като записа минимален успех с 1:0 над коравия отбор на Ботев Враца, в среща от предпоследния кръг на първенството в Б група. В двубоя на Ямача единственият гол отбеляза Недялко Хубенов в 58-та минута. Победата обаче не промени ни на йота завързаното положение в битката за промоция в А група. Прекият конкурент Добруджа също би отбора на Калиакра с 2:1 като гост, и е с равен брой точки с нашите-по 43. Добричлии имат  по-лоша голова разлика. В последния кръг обаче са домакини, докато нашите гостуват на Банско. Всеки резултат извън победа изхвърля Хасково от борбата за сметка на северняците. Победата обаче изглежда като мисия невъзможна.


Хасково няма победа като гост от цели 15 кръга, след като в десетия би с 3:0 Спартак във Варна. После успя да падне от същия съперник на Ямача, а представянето навън се изразяваше в неизменни загуби и две равенства по 0:0. Освен че трудно вкарват голове, в последния кръг хасковлии ще гостуват на най-резултатното нападение в цяла Б група, реализирало 40 гола. За сравнение, нашите имат 33. Освен това Банско има напълно реални шансове за А група. Те са само на точица зад Хасково и Добруджа и при победа над единия пряк конкурент, им остава да се надяват Добруджа да стъпи накриво вкъщи. За това има реални шансове, понеже в Добрич гостува един от най-здравите отбори в групата-Пирин от Разлог, които не само могат да направят реверанс по комшийски, но имат и достатъчно аргументи за това. Разлог е 6-ти във временното класиране с 36 точки. Не играе за нищо освен за футбола.


Ако все пак бие в Банско, Хасково ще се класира почти сигурно в елитната дивизия, освен ако Добруджа не спечели с 5 гола повече от нашите.


Всички тези сметки изглеждаха излишни преди три кръга. Тогава Хасково бе еднолично на промоционалното второ място със 5 точки преднина. Последваха обаче три поредни загуби.


Г.Христов

Емил Ангелов бе един от най-опасните играчи на Хасково
Атлетичните гости измъчиха нашите

Източник: Haskovo.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини