От х:

Днес в x:

Юношите на „Арда” станаха областен първенец в Хасково

Футболният отбор на „Арда” от Кърджали стана първенец в областната група в Хасково за юноши –младша възраст и придоби право да играе квалификации за влизане в елитната група У-17. В последния 16-ти кръг от първенството възпитаниците на младия амбициозен треньор Яшар Дурмушев разгромиха с 4:0 тима на „Сакарски спортист” от Тополовград.  Головете за кърджалийци реализираха

Александър Евтимов, Петко Григоров, Кемал Осман и Дамян Чаушев.

След края на срещата капитанът на „Арда”  Димитриос Николов заслужено вдигна областната купа. Трофеят бе връчен от секретаря на Областния съвет на БФС в Кърджали Страхил Атанасов от името на председателя на ОС на БФС в Хасково.

Голмайстор на първенството стана Ферах Ибрям от „Арда”, който отбеляза 17 гола в мачовете на своя тим. През целия сезон кърджалийските футболисти допуснаха само една загуба. На второ място е отборът на „Димитровград 1947”, а трети е „Свиленград 1921”. От изиграните 16 мача тимът на „Арда” е вкарал 52 гола, а е допуснал само 11.

Треньорът на „Арда” Яшар Дурмушев заяви, че е много доволен от представянето на отбора в първенството. „Групата тази година бе доста оспорвана. До последния мач се борихме за първото място със силните състави на „Димитровград”, „Свиленград” и „Хасково”. Целта сега е да се класираме за елитната юношеска група до 17 години”, каза още Дурмушев. Той изказва благодарност на община Кърджали в лицето на кмета инж. Хасан Азис за оказаната финансова помощ и съдействие за развитието на футбола в областния град.

Като награда за постигнатия успех кметът инж. Хасан Азис награди отбора с почивка в Китен на море през юни.

Гюнер ШЮКРИ

Източник: kardjali.bgvesti.net

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини