От х:

Днес в x:

„Кирил и Методий“ стана като училище по готварство

Учениците с апетит опитваха от всички вкусотии

ОУ „Св. св. Кирил и Методий“ в Хасково се превърна в истинско училище по готварство. Днес в школото бе представена кулинарна изложба с ястия от българска, арменска, турска и ромска кухня. Те бяха подредени по цялото протежение на първи етаж в сградата, а учениците с апетит опитваха от всяко. Някои от тях дори се връщаха да си вземат повторно от вкусотиите.

В изложбата присъстваха пити, баници, сарми, сладки, соленки, баклава и ред други вкусотии. Като кулминация на пиршеството бяха десетина торти в три цвята, които бяха подредени в последователността на българския флаг – бяло, зелено, червено. Някои от ястията са приготвени в училището, други в домовете на учениците, но с помощта на родителите, обясни Красимира Дамянова, която е координатор на проект „ШАРЕНО“ /Шанс за активно равнопоставено европейско недискиминиращо образование/. Чрез него е осъществена и изложбата.

В изложбата имаше и художествени произведения – декупаж върху кутии, ръчно плетиво, кукли, платно на мини стан и други изработки. Красимира Дамянова обясни, че обмислят с изделията да направят базар, но това все още не е ясно.

Междувременно тази година се навършват и 129 г. от основаването на училището.

Анета Кутелова

Източник: Haskovo.NET

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини