От х:

Днес в x:

Механото и ПМГ обявени за отличници на БЧК

Трима от най-активните доброволци от БЧК Хасково получиха признание на 8 май, обявен за Световен ден на Червения кръст и Червения полумесец. Стойна Бешкова от Професионална гимназията по механо и електротехника и възпитаниците на хасковската природо-математическа гимназия Николай Тончев и Венета Иванова, която е и координатор на Младежката структура на Червенокръстците за областта, получиха грамоти за работата си. Тримата отличени доброволци от Хасково са сред 17-те милиона свои колеги по целия свят. В България работят 19 454 червенокръстки доброволци.

На днешния ден БЧК-Хасково представи и традиционния си годишен доклад. Според него от началото на тази година до края на април в региона са проведени 35 курса, в които да оказват първа помощ са обучени 531 души.

През миналата година за трети пореден път е работено и по проекта на партньорската мрежа за благотворителност – Трапезария за деца „Топъл обяд“. През миналата учебна година е разкрита трапезария за 60 деца в неравностойно положение от училище „Пенчо Славейков“ в Димитровград. Децата, обхванати в проекта, са от семейства с нисък социален статус, сираци, деца на самотни родители. Те са получавали ежедневно топъл обяд през зимните месеци.

На празника си червенокръстците от региона се похвалиха и с най-новото си попълнение от доброволци. Това са учениците към създадения само преди две седмици клуб на Младежкия червен кръст в димитровградската математическа гимназия. Приоритетната дейност по избор на членуващите в клуба ще е кръводаряването. Вече е проведена и първата успешна акция за кръводаряване, в която са се включили 12 доброволци.

Деца помагат на деца“ е и кампанията на БМЧК-Хасково, която е в акция и в момента. Стартиралата на 1 април акция ще продължи до 31 май. По нея средства ще се набират от продажбата на картички на БЧК -Хасково, по мотиви на рисунки от деца със захарен диабет.

 

Мая Манолова 

Източник: Haskovo.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини