От х:

Днес в x:

„Хонда” връхлетя върху такси на бул. „Раковски” и уби пътничката

Лек автомобил „Хонда” връхлетя върху такси „Шкода Фабия” на кръстовището между бул. „Раковски” и ул. „Дунав” тази вечер и уби пътничката на предната седалка. Инцидентът е станал около 19 часа.

„Хонда”-та идвала откъм квартал „Орфей” и според очевидци се е движела с много висока скорост. Таксито пък идвало откъм центъра и се опитвало да направи обратен завой по булеварда, когато било връхлетяно от японския автомобил. Ударът бил толкова силен, че отхвърлил жълтата кола зад тротоара, на метри от автобусната спирка. За щастие, в този момент там нямало хора.

В катастрофата най-тежко е пострадала пътничката в таксито, според очевидци жена на около 50-60 години. Въпреки че е била още жива, когато са я качвали в линейката, малко по-късно е починала. Жената била цялата потрошена, имала и тежки черепно-мозъчни травми. Според колеги на таксиметровия шофьор – Пламен, тя се качила в колата на „Кърджалийска” и дала адрес на „Георги Кирков”. Шофьорът на таксито също е пострадал, но по-леко, има рани на главата и охлузвания по ръцете. Младият водач на „Хонда”-та не е пострадал.

Официално становище на полицията за причините за тежкия инцидент се очаква утре.

Тодор Кръшков  

Шофьорът на таксито е пострадал по-леко от пътничката си
Източник: Haskovo.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини