От х:

Днес в x:

Роми броиха 600 лв за въздушна лимузина на булка

Огромен балон бе напълнен зад бл. 38 на "Васил Левски"

Роми платиха 600 лв за балон, с който да бъдe вдигнато в небето над Хасково младо семейство от кв. Република. Въздушната лимузина обаче катастрофира при опит да бъде напълнена с горещ въздух зад блок 38 на бул. „Васил Левски“. Балонът всъщност бил надут, но булката и младоженецът закъснели с повече от час. В това време се извил вятър, балонът се наклонил, и се „позапалил“ малко на горелките с пропан бутан, които нагряват въздуха. Затова сватбената каляска била спешно приземена, разясни собственикът Борис Аргиров от Пловдив. Балонът бил собственост на аеро-клуб „Феникс“ от града под тепетата, затова Борис решил да не рискува. И започна да го сгъва, въпреки молбите на родите да поизчака още мъничко.

Днес бил брачния ден на Мехмед и Айля*, който според фамилиите им трябвало да бъде увековечен по подобаващ начин. Затова измислили да ги качат на балон, за едночасов круиз над града. Цената на въздушната разходка била 400 лв за час, но ромите великодушно платили с 1/3 отгоре, ако на младоженците вземе, че им хареса или пък започнат брачната нощ още през деня. Всичко било готово, но прословутите наздравици по ромските сватби ги позабавили малко повече. Към 13.15 часа изоставането от графика било повече от час и
пловдивският екип се изнервил. Заради тлъстата парса обаче седял и чакал, докато метеорологията не провалила начинанието. „Ако сега ги качим с тоя вятър, ще ги утрепем“, обясни кратко Борис Аргиров. Уточни, че всеки който пожелае може да си наеме подобна „лимузина“ като цените освен по договаряне, вървели по 59 лв за 10 минути „превързан“ полет /за въже/, а за въздушна разходка въпросните 400 „и нещо“ лева. Това не била първата сватбарска приумица, на която бил подлаган балонът - търпеливият стоицизъм на Аргиров говореше, че си е имал работа с роми и преди. С хасковски обаче му било за пръв път.

*Имената са сменени

Г. Христов

В коша трябвало да седне новобрачно семейство
Обаче станала авария заради вятъра
Собственикът Борис Аргиров тръгнал да го сгъва
...с помощта на десетки помощници от квартала
Борис Аргиров и друг път бил наеман за сватби
Източник: Haskovo.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини