От х:

Днес в x:

„Колорит“ най-върлите противници на цигарите

Д-р Иван Александров награди малките художници

Представители на школата по приложни изкуства „Колорит“ към читалище „Заря“ в Хасково се оказаха най-върлите противници на тютюна. Те завоюваха голяма част от призовите места в конкурса за детска рисунка „Не на цигарите“ 2014 г. Наградите на победителите връчи д-р Иван Александров от Регионалната здравна инспекция в Хасково. Участниците бяха разделени в две възрастови групи – 5-7 г. и 8-11 г.

Първо място в по-малката възрастова група зае 6-годишният Панайот Иванов от ОДЗ 11. Второто място е за 7-годишната Ева-Мария Кирилова от „Колорит“. Трето място е за връстничката й Габриела Ангелова от ОДЗ 11, а поощрителната награда е за Кристина Панчева от същата детска градина.

В по-горната възрастова група челната тройка заемат представители на школа „Колорит. Първото място е за Дарина Хаджипетрова (10 г.), второто е за връстника й Илиян Киряков, а третото за Георги Христов (11 г.). Поощрителната награда отиде при Христина Колева от ОУ „Любен Каравелов“.

Грамоти за участие бяха раздадени и на други деца, чиито рисунки са били оценени от журито. За участие в конкурса са изпратени общо 286 творби. Творбите на победителите ще бъдат изпратени днес в столицата, за да участват в националния кръг. Голямата награда е екскурзия в Рим.

Целта на конкурса е децата от най-ранна възраст да бъдат мотивирани за здравословно поведение без тютюнев дим. Проучванията показват, че 57% от децата са изложени на пасивно пушене в дома си.

Анета Кутелова

6-годишният Панайот Иванов е победител в по-малката възрастова група

Творбата, която е класирана на първо място в по-малката възрастова група
Източник: Haskovo.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини